* FINE TING * HAGEN MIN * GAMMELT OG NYTT * SELVGJORT OG VELGJORT *

søndag 30. november 2008

Mariannes Makeri

En ny veske har sett dagens lys, denne gang med en staselig kronhjort omringet av lampeskjermblonder. Vesken er av tovet ull og ligger til salgs i Mariannes Makeri, min egen bittelille mini butikk med svært begrenset vareutvalg som herved er lansert!





Huset fult av alskens keramikk, og det råder et stort behov for å få ting ut. Vil noen handle av meg er det hyggelig, det er nemlig grenser for hvor mange ganger jeg kan gi div keramiske krumspring til venner og familie! Keramikkhjertene går unna før jul : )
Jeg har fått mange henvendelser om å lage vesker med og uten barnebilder. Kjempehyggelig med respons. Om flere vil bestille er det mulig å gjøre det via Makeriet eller aller helst via mail.
Jeg har lager en knapp i margen til Makeriet mitt. Der vil jeg legge ut nye ferdige produkter, eller det går an å bestille fra eksemplene.
Se det, så har jeg blitt kremmer. Det hadde vel ingen trodd ; - )





I'm introducing the smallest shop there is: Mariannes Makeri. Since our house is packed with my ceramics, it would be nice to sell some of it out. I also make knitted bags and will offer them as well.

onsdag 26. november 2008

Årets adventskalender



Dett var dett! Tidlig ferdig med adventskalenderen i år. Greit med alt som er unnagjort! Det er jo viktig å holde på tradisjonene i jula, jeg har laget kalender som denne hvert år vi har hatt barn: Stålkleshenger og pakker som henger på. Føler for en fornying så det skal bli fint å se hvordan andre lager sin verson : )

Pakkene har blitt pyntet på samme måte hvert år også. Silkepapir og sølvfolie med juleglansbilder og klistremerker. Ganske enkelt og greit.



Det å skulle få en liten gave hver dag fram mot julaften, som jo er et gaveras av en annen verden for en seksåring, er litt ambivalent. Vil jo ikke ha blaserte barn? Inne i disse pakkene er det tyggis, hårstrikker, fargestifter og litt sminke fra HM, sjokolade på lørdag (det er morsome små julesjokolader på Nille). Lille julaften vanker det en film, Annie, som jeg vet har vært på ønskelista lenge.

Adventskalenderen har også sin faste plass selvfølgelig, på dørfestet mellom stuene.



Each year I make a x-mas calendar for my daughter. It's important to keep up the traditions! Here is this years verson, quite similar as every year, actually : )

fredag 21. november 2008

Fantastisk fornøyd


Badet vårt har fått en førjulspresang som var sårt trengt! En fantastisk "homemade" hylle som sklir rett inn. Det skjer hvert jubelår at vi kjøper stash til huset faktisk, og da føles det bra å unne seg akkurat det man har lyst på. Baderomsmøbler eksisterer ikke her i huset, vi har et gammelt skap, ei bøtte og en luta skammel. Og nå altså verdens herligste hylle tilpasset ønsket lengde : )

Hadde det ikke vært for bloggingen ville den ikke hengt på veggen her hos oss. Hylla kommer langveis fra Tine som selger for Far som står for snekringen. Oppfordrer et besøk på deres blogger!






Takk for en hyggelig handel Tine!
Besøk bloggbutikken hennes her.
Så var det helg igjen,
må alle kose seg og ha fred og ro og noen å være glad i!
This post is about this fantastic shelf that came by mail from Tine's shop. Follow the links and visit her and her stepfather's blogs : )

søndag 16. november 2008

Dunkelt

En serie lysholdere for vegg er kommet rykende ferske fra keramikkovnen min! De er laget av hvit stengodslere og glasert med transparent glasur slik at leras naturlige farge er bevart. Jeg har jobbet (og jobber enda) med å utvikle en støpeformteknikk som gjengir tekstilers tekstur best mulig til leras overflate. Her har jeg brukt både blonder, sengeteppe og hyllebånd som preg på lysholderen.


Årets første svibler er i hus! Prøvde å drive fram egne fra i fjor, men det går så saaaakte : ) Disse har fått plass på peisen i det faste fatet for løkblomster.


Det har ligget masse kongler fra i høst oppi fatet, nå har noen av dem blitt flyttet opp på mosen sammen med blomstene, og der ligger de kjempefint og er så pene og dekorative.


Snart brer svibellukten seg i stua.


This candlelight holder is fresh from my ceramic oven. It has the texture from old fabrics that I've collected, and made of white high temperature clay, glazed transparently.



fredag 14. november 2008

Veske til en oldermor

Veskeproduksjonen går jevnt framover, mye takket være hyggelig respons på det forrige veskeinnlegget. Denne er i "ull naturell" : ) pyntet med en liten brodert brikke. Syns det passer fint til en eldre dame, litt nostalgisk og gamlisaktig!




Det går framover med keramikken også, flere spør etter den, kjempehyggelig! Har en svær ladning til glasurbrann, så det blir vel litt bilder etter hvert: )


God Helg!




torsdag 6. november 2008

Jeg pynter meg med tallerkner

Så var det min tur til å få pakke i posten! Så moro jo : ) Det er Tante Mimmi som er så kreativ og flink til å lage ringer av stentøy. Hun skjærer (på en eller annen måte som jeg må finne ut av) utsnitt fra asjetter og fat og monterer til smykker. Jeg syns det er kult med gjenbruk, og se den fine posen ringen ble sendt i sammen med en hyggelig hilsen:



Jeg er ikke den som går med smykker i tide og utide, så det er helt på sin plass og kjøpe en ring akkurat nå syns jeg! Tante Mimmis lille netthandel finnes her, ta en kikk på hennes morsomme skapelser. Det er stort utvalg av ringer, jeg valgte en med farger og motiv som passer meg : )





onsdag 5. november 2008

Hils på Bjørn!

Skåla til Pus er tom, men ved siden av står ei bøtte som daglig fylles med organisk avfall fra husholdningen. Dette bærer jeg ut innimellom og mater Bjørn som står ute i Lysthuset i hagen.


Alle på Hageblogger har naturligvis egen varmkompost for lenge siden, men vi fikk endelig ut fingen'n nå på sensommeren.



Jeg matet Bjørn og ventet spent i et par uker før komposteringsprosessen var i gang. Han står der så traust og stille, men inni magen hans jobber millioner av mikroorganismer med å bryte ned potetskrell og brødskalker til fin og næringsrik kompost! Temperaturen kan stige til ca 60 grader, et godt tegn på at ting skjer : )





I vår kommune får vi kjøpe kompostbinge til sterkt nedsatt pris, og strøbark kan vi hente gratis når vi vil! Dessuten får vi avslag i renoveringsavgiften fordi vi ikke kaster så mye søppel i søppeldunken. Et glimrende tilbud! Dessuten vinner jo miljøet, noe jeg ser på som en motivasjonsfaktor; Mindre vått avfall til søppelforbrenningsanlegget gir renere forbrenning (en gulrot tar ikke så fort fyr...) og flott mat til plantene i hagen vår. Jeg gleder meg til å se resultatene til sommern. Ser for meg solsikker til pipa og fete, fine sukkererter, klaser av roser og bugnende blomsterbed!




Lysthuset i hagen har ikke vært et spesielt lystig sted mens vi har bodd her, men kanskje olderfar og oldermor hadde det morsomt her inne? Navnet henger i alle fall igjen og nå er det KompostBjørn som står og kuler'n mellom popplene. Han er jo diskret i sin mørkegrønne farge, barkposen er dålig kamuflert hvis det ikke blir en skikkelig snøvinter!

Har du lyst til å starte dein egen varmkompost finnes all nødvendig informasjon på Grønn Hverdag sine sider. Det er ikke vanskelig, det krever ikke mye arbeid og det lukter ikke vondt verken ute eller inne : )



Det går forbausende raskt å etablere nye, gode vaner. Oppfordrer alle til å kompostere og fortelle om det slik at flere begynner!

Halleluja! føles som en fin avslutning på dette innlegget : ) Ønsker alle søte bloggvenninner en smashing dag, takk for alle hyggelige kommentarer dere legger igjen!