* FINE TING * HAGEN MIN * GAMMELT OG NYTT * SELVGJORT OG VELGJORT *

fredag 26. februar 2010

Strek i regninga!


Etter en som vanlig strabasiøs tur til IKEA (når får vi vårt eget Ikea i Østfold???) kom jeg som vanlig hjem uten alt som stod på handlelista. Det skal jeg egentlig være riktig glad for siden vi hadde med den minste tilhengerutgaven som fins, for den ble mer enn full...

MEN øverst på lista mi stod denne skinnende skjenken. Den trengs sårt for å få orden i sakene i den lille stua i annen etasje. Jeg hadde tenkt ut ny, kul farge på veggene, for hvem kan dra et slik fargevidunder inn i huset uten å måtte forandre på omgivelsene også?! Det er jo den berømte dominoeffekten, kjøper man et nytt møbel må hele rommet forandres og tilpasses det nye hi hi. Det kan jeg skyte en hvit pil etter nå siden de ikke fører denne varen i Oslo. GREM. Skikkelig strek i regninga nå som jeg var så motivert.

Og jeg gidder ikke starte et nytt oppussingsprosjekt på gamle saker som kan bli fine men ser ut som junk og lukter skit men blir fantastisk bare det får en omgang med salmiakk og maling. Nei jeg gjør det IKKE engang til!


tirsdag 23. februar 2010

Skolenostalgi




I høst hadde vi opprydding på arbeidsplassen min, og jeg måtte ta med meg et par ting hjem. Jeg syns disse stolene er rar-fine, og husker selv at vi hadde slike i klasserommet. Etter som vi vokste og ble lengre i bena kom vaktmesteren med en spesiell skiftnøkkel og heisa stolen opp. Den nøkkelen fant jeg ikke, så nå har jeg tre slike stoler i keramikkverkstedet. Alle har ulik høyde. : )




Slike plansjer liker jeg også kjempegodt! På skolen der jeg jobber er kjelleren full, men vi var enige om å ta vare på dem og bruke dem som utsmykking i korridorer og klasserom.

Jeg reddet også unna en korpslue for moro skyld. Korpsuniformer er ganske morsome og sære, dessuten har flere av vennene mine spilt i dette skolekorpset for typ tjue år siden *fnis* Morsomme gjensyn og masse nostalgi lå lagret i boder og smårom. Det meste var ubrukelig, men noe ble tatt vare på.



Vera og jeg har vært ute og gått lang tur til kinoen for å kjøpe billetter til i ettermiddag. Nå ligger hun kald og sliten og hviler forran peisen. Burde kanskje ha lagt i en kubbe eller to??



Siden det er vinterferie må jeg jo gjøre nyttige ting som jeg ikke har tid til ellers. Linstoff har ligget klart til action i månedvis, men nå tok jeg mot til meg å startet på prosjekt stolputer med volanger. Spisestuestolene våre har ikke helt den rette schvungen, og jeg har tenkt at noen fine puter vil kunne gjøre susen. Men etter å ha laget en er jeg ikke helt sikker, føler at jeg har sydd klær til stolen, og det er en smule for pompøst og overdådig for min smak, så det spørs om det blir flere...


Jeg har blitt inspirert av Lille Maison, er ikke disse fiiine:





Klems og vakkert vær til alle!



søndag 21. februar 2010

Olivenvår!

Hurra! Jeg leter febrilsk etter vårtegn, og blir så glad når jeg finner spor på at dvaletida snart er over. Setter kjempestor pris på lyset, dagene er merkbart lengre i begge retninger nå, herlig å våkne til en stripe lys på horisonten. Deilig er det også med lyse ettermiddager igjen.

Min glede var stor da jeg oppdaget nye lysegrønne skudd på det lille oliventreet mitt. Nesten alle bladene fra i fjor er falt av, men det er vel en naturlig syklus for et løvtre? Det har stått så lyst som mulig i vinter i det store vinduet i trappoppgangen, og fått en halv liter vann et par ganger i uka. Og nå titter små babyblader fram!



Jeg klør i fingrene etter å starte hagearbeidet, men det snør jo fremdeles og gårdsplassen er dekket av en diger snøhule. Tror det drøyer en stund får jeg kan skimte bakken der... Men sommeren starter i vinduskarmen. Har planer om å så frø i vinterferien.





Ja, planene er mange for ferien. Alt som jeg ikke rekker i hverdagen skal jeg gjøre i løpet av disse fridagene... Det er ikke så mye jeg har fått gjort de siste snø-og-frys-månedene. Her er jeg knipset av kjæresten mens jeg er i full gang med å dvale meg i sofaen, med telefon, IKEAkatalog, tom potetgullbolle, PC, og pledd som bestevenner.



Men det var da det, og ikke nå. Nå er virketrangen tilbake, jeg har fått strikkedilla, og kjenner at vår-ryddingsånden snart er over meg. Kanskje det blir litt fart i bloggingen igjen også?!

God vinterferie til alle som er så heldige å ha fri!

onsdag 10. februar 2010

Grana varer helt til påske


Hei i heimen! Sakte men sikkert kryper sola oppover himmelen, og lyset om morgenen kommer tidligere og tidligere for hver dag. Etter hvert regner jeg med at snøen smelter også og man kan begynne å leve igjen!

Her henger jula i ennå. Mini-grana har jo røtter, og lever derfor i beste velgående. Så klart den skal omplantes så fort tælan går i jorda : ) Den trives så bra i Norges-glasset sitt at den har fått nye skudd. Dermed har vi et deilig vårtegn i stua!