* FINE TING * HAGEN MIN * GAMMELT OG NYTT * SELVGJORT OG VELGJORT *

fredag 20. august 2010

Friheter


Siden ferien nå er over kan vi begynne å glede oss til helgene igjen! Hurra det er fredag : )

Jeg jobber i verkstedet når det er litt fritid, håper det kreative resulterer i noe virkelig bra, det er i allefall planen. Ellers har tomatene kommet i hus, det er bare å vente litt på rødfargen.

GOD HELG!


onsdag 18. august 2010

Gardiner darginer shmardiner



Det der med gardiner er vanskelig for noen. Noen syns gardiner er bare mas. Gardiner er ekstra jobb som lett kan innebære mye kjeeedelig stryking. Noen syns gardiner stjeler masse oppmerksomhet i rommet og dekker over vakre vinduer. Noen mener at det er viktig å slippe lys inn i rom og ikke stenge det ute med gardiner. Noen syns det er litt for høy kjerringfaktor å gå i tradisjonelle gardinbutikker.

Så noen henger rett og slett duken opp i vinduet og er ganske fornøyd med det : )



søndag 15. august 2010

Mens oreganoen blomstrer



Hurra! Vi våkner til nok en deilig sommerdag : ) Ut på tur, eller late seg i hagen med litt nyttige gjøremål innimellom? Tror det blir det siste i dag. Det er deilig å bruke hagen når det endelig er litt sommer. I går satt jeg ute i fluktstolen og leste gamle blader som jeg ikke kan huske å ha lest før ; ) Da blir de jo som nye! Jeg plasserte meg mellom kattemynten og den blomstrende oreganoen, og jeg skal hilse å si at det duftet deilig der i sola.




I våres når det begynte å spire fant jeg mange av plantene mine frosset i stykker. Lavendelen har vært så stor og frodig i mange år nå, men de største plantene har jeg ikke klart å få liv i igjen. De mindre derimot ga jeg ikke opp, men plantet om og klipte ned, så nå er de på bedringens vei, heldigvis.




En ting som provoserer meg grassalt er at jeg, et menneske på 65 kg med en ok hjerne og plassert øverst i næringskjeden ikke klarer å hamle opp med sniler. Nå slår de seg løs i hagen igjen og har fest og gud vet hva hver eneste natt. Vi snakker om bløtdyr med en toppfart på seks meter i timen, uten øyne og nevneverdig muskelmasse, what to do lizzom???

mandag 9. august 2010

Ruins





I løpet av sommerferien kom vi til stadighet over tomme hus på våre vandringer i små landsbyer i Kroatia. Koselige, gamle bygninger av sten og tre med tegltak og sprosser for vinduene.




Det er ulike dumme og triste grunner til at disse husa står tomme og forfaller, og det er sikkert at det er fryktelig synd! Ved mangel på vedlikehold og beboere tar det ikke lang tid før forfallet inntrer, og med hull i taket er det ikke særlig håp for en lett make-over...




Det ville jo vært en drøm å overta en slik gammel bygård ved Adriaterhavet. Jeg gikk med oppussing og innredningsplaner, og kan lett se for meg hvordan jeg kunne tryllet fram den rette sjarmen igjen!





Litt snekring og maling bare...?

fredag 6. august 2010

Dalmatinsk urtehage



Hei igjen i sommeren!
Sommeren er kort, og det meste regner bort. Det er jammen SÅ sant. Nå har jeg alikevel fått svetta litt der nede ved Adriaterhavet, og det er godt å få varmen i kroppen. Så er det bare å håpe på noen supre sommerdager før det er striskjorte og havrelefse igjen.

Og guri meg, jeg trår til i ny jobb i høst igjen etter knapt å ha blitt husvarm i den forrige. Men det gleder jeg meg til : )


Disse bildene er fra en nydelig tur til Sibenik i Kroatia. Byene i Dalmatia er stengamle med mye fin arkitektur, gamle borger, trange smug og sjarmerende gamlebyer som henger rundt torget med en vakker katedral i sentrum, akkurat sånn som jeg elsker å gå og slenge i!

I en bakgate fant vi en vakker urtehage i motlys. Inspirerended for mine hageprosjekter : )

Fra gavedryss-innlegget lenger ned på siden har jeg endelig fått trukket ut tre glade vinnere som får keramikkhjerter i posten. Hjertene kan forøvrig bestilles her.


TAKK for alle bestillinger i sommer også! Håper inderlig på å få mer tid i verkstedet utover, det er så mange ideer i kø som venter på å bli realisert.


God fortsettelse på august alle sammen!