* FINE TING * HAGEN MIN * GAMMELT OG NYTT * SELVGJORT OG VELGJORT *

lørdag 31. mars 2012

Kost i kroken



Om det blir dårlig vær i påska skal jeg holde meg her i sofaen hele dagen for å hekle og se krim på tv. Om det blir pent vær i påska skal jeg være ute hele dagen og sitte i sofakroken på kvelden og hekle og se krim på tv :o)



 Det er en stund siden jeg hadde hekledilla, men plutselig var det moro igjen. Gult og rosa passer jo fint som påskefarger.





Ute er det iskaldt selv om sola skinner. Tror jeg skal ta meg en tur ut med hunden for å gå på blomster-slang. Jeg har sett meg ut en gullbusk og noen skjønne snøklokker som frister. (De vokser ikke i hagen til snille mennesker som har reist på ferie, men i en offentlig park rett baki her. Jeg skal bare tynne ut litt, for det har planter så godt av med jevne mellomrom...)


God GUL  helg til alle! Husk å skru av strømmen i kveld, det blir mysigt :-)




torsdag 29. mars 2012

Møbeldoktor'n

Nå sitter vi snart med bordplata i fanget når vi spiser. Hele spisestuebordet svaier og truer med å falle fra hverandre om vi ikke sender det til doktoren snarest. Ja, bordet er gammelt og ja, jeg vil heller reparere det enn å kjøpe et nytt. Heldigvis kjenner vi en møbelsnekker eller to, og snart kommer de og plukker opp den syke!


Mens bordet er på reparasjon må vi sitte på gulvet som en annen campingfamilie, det kan jo bli både artig og snodig :o) Dessuten må jeg finne en annen plass til påskegjøkene som henger og dingler i hver sin lerkegren.





Ja, jeg ser jo nå at de ikke er helt ferdige. Jeg trodde at de ble søte uten nebb (eller, jeg har ikke helt pønska ut hvordan jeg skal lage nebbet og droppa hele saken) men nå er det litt Mr Potatohead-feeling over hele greia og det var ikke planen. Søt var planen! Så her må det jobbes videre!




fredag 16. mars 2012

Fantasuperabelt!

Hurra det er helg! Nå skal vår-shaininga for alvor starte. Håper det blir tid og vær til både utvendig og innvendig vårpuss. Den klamme vinteren skal bort med smitt og smule! Hei sol og grønt!






Låner to vakre bilder fra Isabellas i dag med ønske om en herlig og luftig helg!




søndag 11. mars 2012

Ull og pels

Det er en over tjue år gammel genser som har fått en ny oppgave som vase-cover for frodige ranunkler i det skarpe solskinnet.  Det er faktisk noen yndlingsplagg som drar alvorlig på åra inni kleskapet mitt. Klassikere som ikke går av moten. Dessverre varer jo ingen ting evig, og yndlingsplagg blir brukt titt og ofte og til slutt er det nesten ikke tråen igjen.



Denne offwhite ullgenseren lånte jeg av en venninne i russetida  og jeg elska den så mye at jeg ikke kunne levere den tilbake. Nå er den så flekkete og slitt at det ikke går an å ha den på seg uten å gi helt feil signaler! Det var meningen at jeg skulle sy hjerter av den til advent, men det fikk jeg aldri tid til. Nå har den ene armen blitt trekk for ett av norgesglassene. Og det er nok genser igjen til å sy hjerter også!




Vera kom og la seg på teppet i vårsola. Ranunklene (eller runkanellene som en venninne sier...) fikk jeg på jobben av et blomsterbud på kvinnedagen. Det var så overraskende og hyggelig.


Juliane har åpnet utecafeen sin for sesongen, jeg er spent på årets meny. Hun er  for anledningen kledd i et fem år gammelt karnevalskostyme fra tida i barnehagen, Gnotten Tander om det skulle være noen tvil ;o)




fredag 9. mars 2012

Vårlengt



Elsa Beskow har så fine illustrasjoner til årstidene. Disse passer bra i dag syns jeg!




Sov du vesle spire ung,
ennå er det vinter,
ennå sover bjørk og lyng,
roser hyasinter.
Ennå er det langt til vår.
langt til rogn i blomstring står.
Sov du vesle spire,
ennå er det vinter.

Himlens sol ser ned på deg
solskinnskyss den sender.
Snart blir grønt langs sti og vei,
småblomst varmen kjenner.
Enn en liten solskinnsbønn;
Vesle spire, bli snart grønn!
Himlens sol ser ned på deg
solskinnskyss den sender.

         (After Z. Topelius)

onsdag 7. mars 2012

Stingray



Ja takk, en slik godstol kan godt få plass i stua! Bilde fra Casanova




mandag 5. mars 2012

Kjøkkenknask





Siden energinivået er på topp for tida er det lurt å utnytte det til noe nyttig. På søndag ble det baking. Knekkebrødbakst skjer med ugjevne mellomrom, og nå har vi bunkra opp til ut i mai, tenker jeg. 

-Og det der med åpne hyller på kjøkkenet, er det egentlig så lurt? Det ser jo bra ut om man har ordning og reda der til en hver tid så klart. Vi har bare to hyller på 70 cm, men for en som ikke er født med skureklut i hånda og grønnsåpe i øra er det jo bare ekstra rengjøringsbryderi...







Min knekkebrødoppskrift er slik:

4 dl rugmel
4 dl havregryn
4 dl solsikkefrø
2 dl sesamfrø
2 dl gresskarfrø
litt salt, jeg syns det er godt med grovt salt.
2 ts natron
8 dl vann

Frøene kan byttes ut etter smak og behag.
Dette blir ca fire brett. Oppskriften er grei å halvere. Clu'et er  dobbelt så mye tørt som vått :)
Stekes i ovnen på 100 grader i en time. Lag ruter med en pizzarulle og la knekkebrødene stå i ovne på 50 grader i minst en time til. De skal ikke stekes men tørkes helt ut.






8

søndag 4. mars 2012

Gjør som katten




Ta en pause og kjenn på formen, hvil litt til, eller sett i gang med en hyggelig søndagsyssel. På spisebordet ligger hagebøkene mine oppslått, og jeg noterer ideer etter hvert som hageinspirasjoner melder seg. Frø skal i jorda i dag! Og som alltid blir jeg kjempeutålmodig fordi det er så leeeenge til hagen er varm nok til utplanting. Ambisjonene mine hvert år er også at denne sommeren her, DA skal det bli frodig og flott i hagen da! :o)



Trenger du hageinspirasjon? Besøk fabelaktige Hageblogger!




lørdag 3. mars 2012

Knaggelicious!




Nye knagger in da house. Orden på nesten alle skjerf. Lett å se hvilke farger jeg liker :)





Det er et sånnt klassisk spørsmål; hva har du på  nattbordet ditt? Jeg har ofte hatt lyst til å bli stilt akkurat dette spørsmålet. Før jeg rydda i dag var dette hva jeg fant: To spiker, en bit til drillen, fem hårspenner, syv hårstrikker, tre kort (morsdag, bursdag og takk for nå og god ferie fra kollega) fem bøker, tretten blader, fire knapper, et sølvarmebånd og noen halspastiller.



Siden det er en liten stol som gjør nattbordnytten, skjønner alle at det var rimelig trangt om plassen, og ja, noe lå også på gulvet!


Da Juliane fikk en sånn merkelapp-maskin for flere år siden, klistret hun opp navneskilt til alle rom i huset. Disse to henger på soveromsdøra vår slik at det ikke er tvil om hvem som bor her :)





Avrunder med et alle tiders vårtegn. Gullbusken blomstrer! Ja, ikke ute da, men jeg tok en gren inn forrige uke og nå blomstrer den i herlig gult. Skjønt å se blomstring, gleder meg til mer. 




Den beste lørdagen er i dag!