* FINE TING * HAGEN MIN * GAMMELT OG NYTT * SELVGJORT OG VELGJORT *

onsdag 28. januar 2009

Jeg er blitt utfordret av Sveins kone og Dilla på lilla:




Gå til foto/mapper.
Ta ut den 6. mappen og deretter det 6. bildet i denne mappen.
Sett bildet på bloggen og skriv noe om dette bildet.
Inviter 6 nye til å bli med på denne utfordringen.
Link til dem, og la dem vite at de er utfordret
.




Det første bildet jeg viser er fra den 6. mappa mi som heter "inspirasjon". Det er en kjempeviktig mappe for meg siden det er der jeg kopierer inspirerende bilder jeg kommer over på nettet. Og det er jo ikke få. Det er blitt et fint lager av gode ideer som jeg også kanskje kan få realisert en gang. Fuglemateple-bildet er stjålet fra en blogg som jeg ikke har notert hvilken er (bør bli flinkere til det), men jeg har jo en mistanke hvem det er sitt siden både ståltråd og hage er involvert... Gi gjerne et lite pip : )



Dette bildet får også være med. Det er nemlig det 6. bildet som ligger utenfor alle mappene : ) Bildet viser min Juliane og meg som holder lille nyfødte Diana som vi er så heldige å være faddere for! Hun er helt fersk, født denne måneden.




Jeg går inn på mitt siste innlegg og plukker ut seks stykker der som får utfordringen videre!









Takker også for oppmuntrende award! ; ) Moro!


Takk til snille Prinsesse Vilikke!



tirsdag 20. januar 2009

Flere skatter

Det er flere av oss som går og venter på at loppemarkedsesongen skal få sving på seg igjen. Mens vi venter har vi jo Fretex og diverse bruktbutikker.

Disse sølvplettsakene blir stett til fatene jeg lager, og jeg har funnet flere heklete brikker som skal bli nye leireavtrykk til keramikken min. Etter å ha gjort nytten sin til det, blir de pynt på veskene jeg strikker : )

Jeg bare går og venter på at verkstedet i kjelleren skal bli komplett. Gleder meg skikkelig! Har masse planer i hodet og blir rastløs og utålmodig av å ikke komme i gang. Men det er nok ikke så lenge til.



Regner med at dere som har snø utnytter denne best mulig. Vi som har slaps får bare holde oss inne og vente på kuldegradene... God tirsdag til alle, enten det er kuldegrader eller varmegrader!

torsdag 15. januar 2009

To gode venner

De to siste dagene har gått med til å rydde i kjelleren. Jeg skal frigjøre ett rom, planen er å lage et lite verksted der nede. JIPPI!
Rommet har vært brukt til matbod, og i det ene skapet fant jeg disse to gode vennene. De har holdt sammen i tykt og tynt i jeg vet ikke hvor mange år. De har sett syltetøy og saftflasker komme og gå. De har delt rom med hermetikkbokser og syltede plommer, norgesglass fylte med pærer og ansjosbokser fra Sverige.



Tror at de har håpet i det stille på at de nok en gang skal opp og fram i lyset. Men med den aktiviteten som har vært i matboden de siste åra har vel pessimismen kanskje tatt overhånd...
Godt de var to sammen da!
Nå er det råttne skapet de stod i revet med øks av demolition-woman. Ikke få edderkopper som ble hjemløse da! Supermann hadde med en skikkelig støvsuger fra jobben, og den fikk endel å jobbe med.
Men jeg tror det skal bli riktig fint der nede. GLEDER MEG til å vise fram når det blir klart!
Trenger bare å finne en ok keramikkovn så er jeg igang. Blir supert å kunne jobbe hjemmefra.


Jammen kom ikke sola en kjapp tur innom stua i dag! Og nei, vi bor ikke i Tromsø. Der gleder de seg vel over å se igjen sola for første gang siden november eller noe sånn i dag. Vi bor i en by som ikke lenger har eget bryggeri, i motsetning til Tromsø. Men vi har altså sol året rundt og bryggeri hadde vi en gang. En hver by med litt respekt for seg selv bør ha et bryggeri og et teater. Fredrikstad sliter litt der...

søndag 11. januar 2009

Takkekort




Her er en liten serie med dåpsbilder jeg har tatt av en skjønn liten tulle. Ingen jobb kan være mer takknemlig enn å fotografere små barn, resultatet må bli brå med så søte fotomodeller!




Bildene er trykket på akvarellpapir, noe jeg synes gir en fin effekt.





Vinterstemningen er over for denne gang her hos oss, men vi satser på at det kommer snø i hauger og lass snart. Eller, vi skal vel ikke være kravstore. 20 cm er OK : )

Håper alle har hatt en smashing helg! Tusen takk for all oppmuntring jeg fikk i det forrige innlegget.
Og tusen takk for all positiv tilbakemelding på den lille bloggbutikken min Mariannes Makeri. Responsen er fantastisk, jeg må henge i og lage mer keramikk. Veskene er det lang kø på, kjempemoro!

torsdag 8. januar 2009

Livets utfordringer


Dette fotografiet er fra januar i fjor, den ene helgen vi hadde skiføre hos oss.
Men nå skal dette bildet illustrere meg og min situasjon for tida: jeg baser utenfor løypa, men det ser ut som det er en lysning der framme! En liten kropp i et stort landskap på vei mot et mål.

Det er jo sånn at man skal utfordre seg selv med jevne mellomrom, ellers visner vi jo. Men akkurat nå angrer jeg bittelitt på den gode ideen jeg fikk for to år siden om å slutte å jobbe, leve på mannen og heller ta en mastereksamen. Virket veldig lurt der og da, jeg fikk klapper på skulderen og lykkeønskninger. Noen sa jeg var modig, andre sa de gjerne skulle gjort det samme selv, men...

Nå har jeg kniven på strupen føler jeg, skal levere i april og har mareritt om natten! Tenk om dette går den veien høna sparker!?

Heldigvis varer ikke slike angreanfall så veldig lenge, jeg setter meg heller ned og puster på ei stønn og tenker dette går bra! Man må tåle litt for å oppnå noe her i verden! Og hvor morsomt er det ikke å ikke vite hvor man jobber etter sommerferien? Eh...

Har dere noen utfordringer i 2009? Hvis ikke utfordere jeg alle til å prøve noe nytt, minst en gang!

KLEM FRA MARIANNE

fredag 2. januar 2009

Så mye tid, så lite garn...



Det har vært godt med tid denne juleferien. Selv om det er bra å slappe av i sofaen iblant, liker jeg ikke å sitte med hendene i fanget. Når siste maske var strikket på julegavene for i år var garnbutikken stengt og jeg fikk ikke kjøpt nytt garn til nye prosjekter. Jeg gremtes der jeg satt uvirksom og så på den ene julefilmen etter den andre.






Så da ble det et dypdykk i restehaugen, og hva fant jeg ikke der? Jo rester fra en reste-ullbukse jeg strikket for to år siden. Det er nemlig sånn at resteprosjekt trenger påfyll av mer garn underveis, og på den måten har vi en fin dominoeffekt gående!


Tove har advart mot å starte med granny-squares, man blir visst nok hekta. Det kan jeg herved bekrefte. SÅ moro! Men jeg trenger mer garn da.




Planen er å lage pute av dette prøveprosjektet. Da vil jeg velge en grå kant rundt alle rutene slik at det blir en felles helhet for alle delene. Jeg har lett etter råd for montering av slike oldermorsruter, men er ikke sikker hvordan jeg skal gjøre det. Har lyst til å hekle sammen alle, ikke sy. Noen som vet råd?


Her er en lenke om du vi se flere eksempler på morsomme heklerier i samme teknikk.

Den siste fridagen har gått til å høste juletreet og plukke ned nissegjengen fra vinduskarmen. Julestjernene er i komposten (ikke sant julestjernene var annerledes før, nå mister de blader for et godt ord, mens tidligere var det umulig å kverke dem. Kunne blomstre til påske jo. Med fare for å virke stengammal der føler jeg... ).

Adventstaken og stjernelyset i vinduene har jeg ikke lyst til å rydde bort ennå, da blir det så tomt og mørkt.

God helg til dere alle! Jeg har fått så mange hyggelige hilsninger gjennom jula, tusen takk!

KLEM FRA MARIANNE