* FINE TING * HAGEN MIN * GAMMELT OG NYTT * SELVGJORT OG VELGJORT *

lørdag 16. oktober 2010

Da tar vi sommeren inn da!







Nå er jeg helt sikker på at sommeren er over. *Snufs* Siden den aldri egentlig kom, har jeg håpet i det lengste på en indian summer, en sånn ekstra bonus av varme dager utpå høsten, men nå er jo kuldegradene her, og da er det vel ingen vei tilbake. Bare tæle, snø og neglspreng i sikte.

Ikke bare gikk en del planter dukken i løpet av den harde vinteren vi hadde i fjor, men flere av de frøsådde blomstene mine har ennå ikke rukket å blomstre fordi temperaturen i aug og sept var for lav! Så da må jeg retten og sletten sette hagen innendørs for å få blomstring. Jeg kan nemlig ikke gi meg for jeg må ha frø til neste sesong (og frø blir det jo bare etter blomstring...)





Jeg håper på å klare å berge pelargoniene trygt gjennom vinteren her i vinduskarmen, men har mine sterke tvil. I mangel av store nok potteskjulere er jeg i ferd med å lage mine egne. De blir noe sånt:




Selv om sommeren er over, er høsten kjempefin. I morgen vil jeg plukke kastanjer og rake løv : )

KLEMMER TIL ALLE SOM VIL HA!


fredag 1. oktober 2010



DER! er høstferien skikkelig igang! Dagens blessing er flere ting; Mettes fantastiske hjemmelagde knekkebrød med supermarmelade til i lunsjen gjorde dagen min ett hakk bedre. Jeg har fått oppskrift og har store planer om å prøve meg på dem, og dette er bloggbare saker!

Jeg ser fram mot fest hos supertanteungen min i kveld, der tenker jeg det smeller fra loft og til kjeller. Og så får vi tid til litt pottis og gullrekke i sofaen til slutt kanskje?? (tv-planene for i går gikk i vasken, men det fins vel repriser på nettet ; ))

Håper det fins noe for alle å glede seg over en overskyet kveld i oktober. Lykken bor i de små ting!

Bildene over er fra i fjor, og de minner meg om at det er på tide å finne fram de små sukkertøyfargete plastboksene og fylle dem med frø fra hagen. Nok en ting å glede seg over : )


GOD HELG!