* FINE TING * HAGEN MIN * GAMMELT OG NYTT * SELVGJORT OG VELGJORT *

torsdag 26. april 2012

Maur og sånn


Jeg har rydda litt i bildemappene mine, og da fant jeg dette bildet som jeg har brukt her på bloggen for et par år siden. Men jeg syns det er så fint og passer akkurat for den tiden vi er inne i nå! Så da kommer det i reprise.

Dagen i dag skulle bli en sånn overskuddsdag, men endte med å bli en jobbe-seg ferdig-før-langhelg-dag + kverk maur dag istedet. Vi har hatt litt besøk av en maur eller to i det siste, men nå har det tatt helt av, og de to som først kom på besøk har nå invitert hele tua si. Jeg har vært i mot avliving, og argumentet mitt har vært at det er bedre med et par maur her og der enn ekkel gift her og der. Men etter at vi satt ut et par sånne spesialskåker har jeg ikke sett en eneste en, så da så...




tirsdag 24. april 2012

Hagebilderas



Jeg sitter og fryser. Nesetippen er helt kald og hendene like så. Jeg har skrudd opp temperaturen her på det lille kontoret mitt, og forbereder meg mentalt på å rette fagtekster. Men jeg må få varmen i kroppen! Får ta en runde i sommerhagenbildene mine før jeg setter igang, det gir i hvertfall et hint av noe som snart kommer! Gleder meg til jorda blir varm og pjuskeplantene fra vinduskarmen kan plantes ut. Det er jo snart mai vel, eller?













VARM TIRSDAG, FOLKENS!


 

søndag 22. april 2012

Arbeidslyst...


Det har vært travelt etter påske, og jeg har tenkt som så at det skal bli deilig å få en blank dag hvor det ikke er noe burde-burde. En slik etterlengtet fridag hvor det er rom for å gjennomføre og gjøre ferdig sånne morsomme ideer som popper opp i ett kjør, men som blir liggende å gnage som uforløste kreativer waiting to happend. 


Og endelig! I dag er en sånn tom og ledig dag. MEN arbeidslysten er lissom ikke der... Jeg som har begynt å ta jerntilskudd og all ting. Jeg har masse bloggbart som har hopa seg opp, men det er så flatt, grått lys at det ikke blir særlig smell i fotograferingen. Så jeg får vente på sola som kanskje kommer på torsdag (for da har jeg litt tid til overs igjen trur eg :o))



Jeg tror jeg skal ta meg en bolle og finne fram garn. En fantastisk kanelbolleoppskrift finnes her på Cesilies blogg. Og så skal jeg prøve meg på hekleriene fra denne bloggen til Olava. Så da blir det vel en helt grei dag, tenker jeg!



GLAD SØNDAG!


 

mandag 9. april 2012

Pannekaker


Tjukke pannekaker til frokost er SÅ godt! Når det er helg eller ferie er det jo litt ekstra tid på morgenen. Etter litt prøving og feiling klarer jeg å lage pannekaker akkurat sånn jeg vil ha dem :)

2 dl melk
1 dl rømme
4 ss smør
3 egg
5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss sukker

Tynt lag olje i panna til steking på mellomsterk varme. 


I vinduet spirer noen tynne stengler av blomkarse. De har ikke fått nok lys til å vokse seg lubne så jeg får vel så en omgang til. Det står yoghurtbegre og eggekartonger med små planter i nesten alle vinduskarmene i annen etasje. Snart, snart kan de plantes ut i varm vårsol! 
Jeg har sådd blomsterert, pyntekorg og poppelroser i denne omgangen. Har et lass med frø som venter utålmodig på å få blomstre!


GOD SISTE PÅSKEFERIEDAG!




fredag 6. april 2012

Fargespraking



Sender dette bildet med på månedens NIB-utfordring.









onsdag 4. april 2012

Åsgårdstrand



For en nydelig idyll! Det ble bare et kort besøk i Åsgårdstrand denne gangen, men jeg vil tilbake snart. Rakk bare noen raske bilder på kvelden før det ble for mørkt, og et par stykker før vi kjørte videre neste dag. Men jeg rakk å se at her er det koooselig!


Her er Edvard Munch sin hytte med utsikt utover fjorden. Motivene fra mange av hans bilder et lett å kjenne igjen i landskapet her. Heldige er de som bor her :o)


søndag 1. april 2012

Kul gul gjeng


Litt gult må man spe på med i disse dager, og noen påskekyllinger har man jo dratt på seg i årenes løp.  Juliane har plassert dem i par i vinduskarmen, hun syns det er så fint at de passer sammen to og to. Og det er jeg jammen enig i :o)



I går kveld brant det i peisen for siste gang i år. Resten av veden gikk for å holde varmen under Earth hour. Vi plasserte kubbelys her og der, og jeg syns det var en god ide å plassere dem på lokka til norgesglass, har en hel av dem.
Ang den blomsterjakten jeg skrev om i går så gikk ikke det helt etter planen. Jeg plukket litt gullbuskkvister, men snøklokkene var allerede utsprunget. I know! Tidlig eller hva? Og jeg må også si at det er ikke en sånn strigla park med bed og sånt som jeg stjeler fra, det er mer et litt temmet rekreasjonsområde, så jeg har ikke dårlig samvittighet. Det bare virker sånn...



God PALMESØNDAG til alle!