* FINE TING * HAGEN MIN * GAMMELT OG NYTT * SELVGJORT OG VELGJORT *

torsdag 20. september 2012

September er helt okei



Selv om det blåser og regner en god del, er det også masse sol og litt varme innimellom. Jeg syns det er kjempefint å være ute nå. På hundelufteturene går jeg og ser på hagene til folk, hvordan alt sakte forandrer seg under den blå septemberhimmelen. Trærne begynner å skifte farge og blomstene visner. 

I hagen vår har vi rekord år når det kommer til antall epler. Ponget er bare at det er helt unødvendig med så fryktelig mange!


Treet klarer jo ikke å holde på alle sammen, langt mindre gi næring slik at tusenvis av kart kan vokse seg store, søte og saftige. Minst halvparten er dødsdømte der de henger og dingler på tunge grener. Og hver dag detter hauger og lass ned. Lass som noen må plukke opp og kaste et annet sted...


Vi syns det er passende å gi denne jobben til et barn. Barnearbeid bør inntreffe i særskilte tilfeller, men når trillebåra blir så full at den blir vanskelig å flytte, må mannen i huset trå til. Og han er så lei at han aller helst vill kappe ned hele det gamle epletreet. Men i mitt livssyn er trær hellige, så det er bare å krumme ryggen å plukke på, vel. Fin trim...

Motivet for dette innleggetble jeg gjort oppmerksom på da fine jenter satt i sofaen min og gaula "Kodakmoment", og pekte ut av den åpne utgangsdøra. Det er kanskje ikke like spennende kveldslys på disse bildene som det var da, men et typisk flatt overskya høstlys. Trillebåra til han farfar har i allefall blitt foreviga!



torsdag 13. september 2012

Jeg har bestemt meg!



Jeg har bestemt meg for å bytte interiørbladyndling. Det havner en pen bunke med blader i kurven ved sofaen over tid. Noen abbonerer jeg på, andre faller ned i handlekurven på mer eller mindre impuls. Nå har jeg bytta ut abbonementene med ett nytt yndlingsblad, nemlig Lev landlig. Det er nøkternt og smakfult, og en blanding av hus, hage, mat og kultur. Akkurat sånn jeg liker.

Så kan jeg heller kjøpe et av de bladene som er litt mer ekstravagante i reportasjene sine sånn innimellom!
Bildene her er fra Lev landligs hjemmeside.






klææm



tirsdag 11. september 2012

Snekring in progress



Septemberblomster. Det er travelt nå etter ferien. Masse på jobben, og i tillegg er det sånn at man må rekke en haug praktiske ting før kulda og mørket setter inn. Jeg er seriøs snekker om dagen og setter opp nytt uthus. Det er så kult å klare det! Bygget er reist, døra skal på i dag, og etterhvert er det takstein som skal på plass. Det blir kanskje litt vanskelig... Og innimellom regnskurene må det jo males også. Så kan alt rot flytte inn, og jeg kan lage nye blomsterbed rundt. Hvis uthuset blir fint kan jeg jo slenge et bilde på bloggen ;-)


SOLIG SEPTEMBER!


søndag 2. september 2012

Høstens trøst

Jeg tror det er på sin plass å finne planter og stauder som blomstrer sent. Etter den mest intense sommerblomstringen dabber det noe av her og der. Riddersporer tar stor plass og ser veldig bra ur helt til de er avblomstra og brune. Jeg har fjerna masse stilker nå og det blir sånne tomme plasser i beda. Her må jeg være lur å finne planter som kan fylle inn og blomstre litt senere.



Høstanemone skal få prøve seg på den jobben. Jeg har hatt den før uten den helt store  suksessen, men prøver altså igjen. Jeg tror at cluet er å plante den ut tidlig slik at røttene får etablert seg godt. Så disse bør jeg kanskje grave opp igjen og ha i kjelleren i vinter.



 Tusen takk til den anonyme som gav meg svar på forrige innlegg sitt spørsmål. I ampelen vokser en frøsådd rosevindel, eller blodbeger som jeg også lærte at den kalles. En utfordring som jeg tar til våren!



BLOMSTERKLEM!