* FINE TING * HAGEN MIN * GAMMELT OG NYTT * SELVGJORT OG VELGJORT *

fredag 31. oktober 2008

Skummelt!

Det er delte meninger om Halloween. Mange synes det er mye mas med renn på dørene og tigging av godterier. Noen barn tar "knep" og "lureri" bokstavelig og griser til hus med egg og ketsjup. At det er en adoptert feiring fra Unaiten er også et argument mot denne nye tradisjonen. Julebukk er rotnorsk og mye bedre!




For alle barn født etter milleniumskiftet tror jeg Halloween har blitt en fast tradisjon. Det er spennende å kle seg skummel og gå ute i mørket med lykter! Lillemor og et par venninner tar en kort runde hos en fire- fem naboer, og det er stas med litt godteri i posen : ) Det må også sies at vi bor i et stille område og slipper masse besøk, men det er kjempekoselig når "ukjente" barn ringer på. For en seksåring er det frydefullt skremmende!


Her i vår by har nok Halloween kommet for å bli. Like it or not! Og julebukker er det dessverre helt slutt på... Men skikkene er kanskje forskjellige etter hvor i landet man bor?



Happy Halloween kjære bloggiser!

søndag 26. oktober 2008

Søster Løvehjerte



Flinke Ann Pernille Næsheim har nettopp sluppet sin nye barnekolleksjon Søster Løvehjerte ut på markedet. Foreløpig er det nostalgiske klær til jenter inspirert av Astrid Lindgrens nydelige verden. Det er ikke vanskelig å se Madikken eller barna i Bakkebygrenda i disse søte plaggene! Etter hvert blir det kanskje gutteklær a la Emil å få kjøpt også.






Hele kolleksjonen er sydd i Bangladesh av kvinner tilknyttet Fair Trade Organization, noe som sikrer en rettferdig handel for alle involverte. Skjekk ut nettbutikken til Søster Løvehjerte








torsdag 23. oktober 2008

I et mammahjerte


Viser en veske jeg har laget til en søt mamma med søte barn (håper det er greit at jeg viser den fram Susan ; -)). Det er lenge siden jeg har tatt meg tid til slikt, men det er så gøy når man først setter seg ned og begynner på noe kreativt. Og det jeg synes er mest moro med å skape ting er å se hva det blir til slutt! Jeg må inrømme at jeg skjelden bruker mønster, og hvis jeg bruker et klarer jeg aldri å holde meg til det... Derfor vet jeg ikke på forhånd hvordan feks en veske vil se ut til når den er ferdig : )



Slik ble altså denne veska. Med pyntebrosje som jeg kjøpte på Motovun, Kroatia i sommerferien, brodert bånd fra lageret mitt og hank og fôr fra Panduro. Og ikke minst portretter av tre skjønne barn!

For dere som vil ha et enda større utvalg av blogger å velge blant (innrømmer at jeg begynner å miste oversikten mer og mer...), Har jeg oppdaget denne kjekke samlingen av hobbyblogger og lagt den i margen her hos meg:

fredag 17. oktober 2008

Tiden


Det er ikke mange bladene igjen på sommerepletreet i hagen nå. Synes ikke det er lenge siden det lå fullt av epleblomster på bakken og treet stod der og ventet på sommer. Men så tenker jeg på alt som har skjedd siden mai, og så er det jammen lenge siden likevel : ) Rart det der med tiden. Det er lenge siden jeg høstet eplene også, selv om det er flere krukker med mos igjen på lager. Lurer på om det blir like mange epler neste sommer? Mest sannsynlig ikke. Treet er gammelt og ikke særlig velpleiet, det går flere år mellom hvert år det bærer mye frukt.
Og huska, den var veldig populær for et par år siden. Nå er det lenge mellom hver gang den har besøk av ei lita barnerumpe.
Om noen uker, når alle bladene er falt, henger vi lykter på trærne i hagen og lager lysfest. Så treet har mange oppgaver foran seg ennå, selv om det er gammelt og krokete.
God helg alle sammen! Sitter her rimelig døgnvill etter en nattevakt. Lillemor syntes jeg like godt kunne sitte nattevakt ved sengen hennes, burde ikke reise til andres hus for å gjøre det vel!

mandag 13. oktober 2008

Hurra for barnlig skaperglede!



Hva gjør det vel at pulten (og resten av barnerommet også for så vidt) ser slik ut når resultatet blir aldeles unike personlige kreasjoner! Her i huset er det strengt forbudt å kaste noe som helst av ting som kan klippes og limes med. Jeg får veeeldig strenge blikk fra seksåringen hvis det skulle ha kommet en tom dorullhylse i papirkurven, eller hva med å finne på å kaste godteripapir?! Grøss og gru, det er jo små skatter må jeg vel vite!





Jeg syns det er utrolig sjarmerende å se hva som kan komme fra kreative barnehender. Detfor prøver jeg også å bevare det hun lager (vel, en brøkdel i hvertfall : )). Det er er verdifullt for den som skaper å se at kreativiteten blir verdsatt, det gir grobunn for mer fantasi mener jeg. Så får heller barnerommet flyte og klær og hår bli full av maling og lim...

Ønsker alle en KREATIV uke. Selv sitter jeg og "sliter" med masteroppgaven min. Det går faktisk ganske radig nå, skal levere råutkast i slutten av uka og jeg er i RUTE!

Just showing some of my six-year-old daughter's art project. I'm very proud of her creative skills: )

lørdag 4. oktober 2008

In our little corner of the world...

Se hva mannen i huset fant på jobben! Kult norgeskart fra x-antall år tilbake. Det har vel ikke skjedd de største forandringer på dette kartet siden unionsoppløsningen i 1905. (Askim har fått by-status er alt jeg vet : )) Så det gjør nytte som informasjonstavle og dekorasjon i trappoppgangen. Her er et utsnitt fra verdens navle according to me!


Det er lett å slå fast at det er desidert flest steder som begynner på S her i landet, tre og en halv spalte! Overlegent : )
Ved hjelp av en kjekk linjalsak kan man finne selv den trangeste dal eller minste øy. Educational!




Tusen takk for alle hyggelige hilsner og tilbakemeldinger jeg får, love it!
Da er det helg igjen jo. Vært på loppis i dag, det ble mest støvete kosedyr som ungen med tårevåte øyne ville redde fra en høyst tvilsom og ganske sikker miserabel skjebne i pappesker. Må finne en utvei her, de skal IKKE inn på et allerede overfylt barnerom...
My husband saved this fabulous map from where he works, I just love it. Norway hasn't changed much since we separated from Sweeden in 1905 so it still has educational value : )

onsdag 1. oktober 2008

Lampa mi

Det mangler en del belysning her i huset. Jeg syns det er vanskelig å finne fine lamper rett og slett. Og istedet for å henge opp noe jeg er sånn halvfornøyd med, henger jeg ikke opp noe... Denne lampa her derimot syns jeg er fin. Pappa sier at han har skrudd den sammen selv i verkstedet/uthuset til en nabo. Det var den gangen vi ikke trengte å produsere alt i lavkostland, men brukte egne krefter til å lage alt som trengtes. Vedder også på at denne lampa ikke ble særlig serieprodusert og solgt til kjedebutikker, men hadde kort transportetappe rett ned til sentrum : ) Skikkelig gamledager altså!

Her er lampa sammen med et fotografi av pappa'n min og gjengen. Lokalavisa var på tur og fikk et blinkskudd av den oppvoksende slekt på skitur en gang på begynnelsen av seksti-tallet, ca da lampa ble laget kanskje? Skjekk ut de fine strikkegenserene : )
Under er et bilde av lampa i sitt rette miljø fra et innlegg jeg har laget i juni:



Her følger en liten utfordring fra Anka: List opp seks ting som gjør deg glad! Lett match : )

1. Ungen vår, så klart. For hver dag med henne vokser hjertet mitt mer.

2. Vi har en fin familie som passer på hverandre uten å være for nære.

3. Jeg har flyt i hverdagen. Ligger i rute med oppgavene mine og får lov til å jobbe med akkurat det jeg har lyst til. Luksus!

4. Høsten er fin. Vi har et lunt hus med både peis og ovn, ulltøy og pledd. Kuldegradene kan bare komme.

5. Kroppen min er sterk og virker som den skal. Ingen av oss er syke heldigvis.

6. I går var vi på fin høsttur i skjærgården til et fantastisk sommerhus i vakre omgivelser sammen med gode venninner. Takk for alt : )