* FINE TING * HAGEN MIN * GAMMELT OG NYTT * SELVGJORT OG VELGJORT *

søndag 2. september 2012

Høstens trøst

Jeg tror det er på sin plass å finne planter og stauder som blomstrer sent. Etter den mest intense sommerblomstringen dabber det noe av her og der. Riddersporer tar stor plass og ser veldig bra ur helt til de er avblomstra og brune. Jeg har fjerna masse stilker nå og det blir sånne tomme plasser i beda. Her må jeg være lur å finne planter som kan fylle inn og blomstre litt senere.



Høstanemone skal få prøve seg på den jobben. Jeg har hatt den før uten den helt store  suksessen, men prøver altså igjen. Jeg tror at cluet er å plante den ut tidlig slik at røttene får etablert seg godt. Så disse bør jeg kanskje grave opp igjen og ha i kjelleren i vinter.



 Tusen takk til den anonyme som gav meg svar på forrige innlegg sitt spørsmål. I ampelen vokser en frøsådd rosevindel, eller blodbeger som jeg også lærte at den kalles. En utfordring som jeg tar til våren!



BLOMSTERKLEM!


2 kommentarer:

MarJE sa...

Den anemona var flott...vel verd å satse på når den har haustflor.

Gårdsjenta sa...

Så flott den var! :) kanskje jeg må få på plass noe slikt i bedene mine :) De fleste er nyetablerte ( i år) og fint med tips på så flotte blomster.

La meg til som følger, kommer gjerne innom igjen :)