* FINE TING * HAGEN MIN * GAMMELT OG NYTT * SELVGJORT OG VELGJORT *

søndag 13. mars 2011

Collager




Å jobbe med Photoshop er virkelig moro, og det fine er jo at det finnes utallige og uante muligheter for hvordan fotografier kan behandles. Og det at det er så grusomt mange muligheter gjør det jo også bittelitt vanskelig...



Jeg har brukt en promille av Photoshops muligheter i mange år jeg, men har hatt et ønske om å lære mer. Å lage collage for eksempel. Jeg har fått en fin bok om digital bildebehandling, men den går ikke akkurat på detaljnivå. Jeg må ha en oppskrift som forteller meg nøyaktig hvilken funksjon jeg skal trykke på i riktig rekkefølge.



Og gjerne en forklaring på hvorfor også :) MEN plutselig forandrer verktøylinja seg, og knappene man brukte i sta er borte! Og så forteller manualen at det er mulig å gjøre det på flere måter, og så falle jeg av da...
Jeg har klart etter mange timer og lage et ok opplegg for collager, og jeg tror faktisk jeg skal klare å huske hvordan jeg gjorde det også!



Siden det ikke er tegn til vår ute i hagen er det deilig å kunne besøke bildemappene sine fra tidligere sommre, og lengte til tider som snart kommer! Jeg tror jeg skal så litt i vinduskarmen i dag!

1 kommentar:

Valkyrien sa...

Så vakkert Marianne! Du kan jo lage collager:-))
Klem Mette