* FINE TING * HAGEN MIN * GAMMELT OG NYTT * SELVGJORT OG VELGJORT *

søndag 25. mai 2008

Stolthet og fordom, en slager!


Søstrene BennetFilmversonen av Jane Austens Stolthet og fordom ruller på TV3 akkurat nå. Jeg stemmer for denne versonen fra 2005 når det gjelder interiør og kostymer. Menneskene er litt svette og flate på håret, klærne har naturfarger og det er mye lin og bomull. Det er flott å se cottage-country-sjarm og fantastiske overdådige herskapshus dekorert i en litt sliten empire-estetikk. Jeg elsker kostymedrama!

Det glimter også til med litt lidenskap helt på tampen mellom Keira Knightley og Matthew Macfadyen som spiller Lizzie og Mr. Darcy


Når det kommer til Mr. Mark Darcy er derimot Colin Firth den kjekkeste mener jeg. Han spiller i miniserieutgaven fra 1995, og er herlig overlegen og fordomsfull før kjærligheten selvfølgeig vinner overtaket. Elizabeth Bennet (Jennifer Ehle) er litt for rolig, perfekt og snusfornuftig i denne innspillingen:

Jeg er blitt utfordret av Whoopsi Daisy:
Jeg velger å ikke svare så veldig alvorlig på disse spørsmåla, men heller være litt overflatisk og selvsentrert! ; )Hvilke 3 navn går du under?
Mamma
Tante
Marianne
(Mannen min kaller meg Mare innimellom, og da er det hyggelig ment, men det klinger ikke helt bra i mine ører. Han er ikke norsk, og får vel ikke de samme assosiasjoner til ordet som meg…Mareritt jeg??!!)

Nevn 3 ting som skremmer deg:
Våkne med en edderkopp krypende over ansiktet midt på natten
Ta på sniler mens jeg luker i hagen
Våkne opp 1. september uten å ha fått bada eller sola meg i løpet av sommeren. (Det vil si redd for en reprise fra i fjor sommer)

Nevn 3 ting du helst/ofte har på deg:
Ralph Laurents Romance
Giftering
De faste hverdagsøredobbene i sølv og krystall (syvende år)

Nevn 3 sannheter om deg selv:
Ikke støv på hjernen, men jord under neglene
Klarer ikke å snakke høytidelig offentlig (det ble bare grin da jeg skulle takke for meg etter syv år på samme arbeidsplass)
En gang speider alltid speider!

Nevn 3 ting du gjerne vil ha:
To uker fri og tur/retur billett til New York (eller Chicago, eller San Fransico, eller Cape Town, eller Paris, eller Sydney eller…)
Fire meter inn på naboens gressplen, slik at vi kunne hatt sol fra morgen til kveld bak huset!
Min egen tidsmaskin (den tiden jeg brukte på å reise bakover i tiden skulle ikke gå på bekostning av nå-tiden. Tror også jeg skulle ønske jeg var usynlig under tidsreisene. Realistisk? Neppe ;-)).


Lar utfordringen gå videre til dem som føler seg kallet!

4 kommentarer:

mali-mo sa...

Så kjekt at jeg endelig fant ut hvorfor linken til deg ikke virket! Det var kommet inn en t i stedet for l i adressen din. Har ikke forstått hvorfor jeg ikke "traff" når jeg trykket på liken, begynte å lure på hva som var galt!

S&F er en favoritt hos meg også...sånn en gang iblant må den sees om att!

Tante Mimmi sa...

Å, ja! Nydlege kostymer! Kunne ynskje eg kunne gått rundt i slike kjoler kvaaar dag dagen lang!!
Koseleg å lese om deg!
Og morosam vinkling om din formidlingstrang (det er jo noko rart med oss lærara!;) )
God veke! Er eksamen unnagjort eller???

Lena i et bæssmorhem sa...

I love Jane Austen!!! Bøkene og filmene er så herlige... Og Colin Firth også...

Klem

Tante Mimmi sa...

Spanande problemformulering du snuser på! MMM! Skulle ynskje eg kunne lese noko av det du hadde skreve, eg hadde nok vore henrykt!
Om skuleåret er i boks? Tja- inni hovudet mitt, men noko må vel ut og ned på papiret!
Men i august skal eg væra heilt klar! Eg har 7 elevar til no og det er jo faktisk bra! Så kanhende sumaren gir meg fleire. Om du har nokre boktips til meg i den leia er eg veldig klar!!!:)
og så..er eg litt misunneleg på prosjektet ditt!