* FINE TING * HAGEN MIN * GAMMELT OG NYTT * SELVGJORT OG VELGJORT *

torsdag 4. juni 2009

Et hjørne i hagenHei igjen! Det blir ikke bilder fra arkivet idag, men en fersk tilstandsrapport fra hagen. Jeg jobbet ute i hele går. Riddersporer er priklet og satt i potter, staudebed er gravd opp, og mystiske ukjente frø som har spirt har fått god jord og mye vokseplass. Blir spennende å se hva slags blomst det blir til slutt. På høsten rasker jeg nemlig med meg frø fra både her og der, og da kan det bli overaskelser i vente neste sommer. Kult : )

På bildet over vokser overvintret salvie og timian. I den gamle bryggerhuskjelen vokser jordbærplanter som er gravd opp fra bak hagen, men de har aldri kommet med noen bær. Tips anyone? Ellers har vi leoparden vår som står så nonchalant og lener seg til en poppel.

På den gamle benken står babyplanter og vokser seg store. I mangel av drivhus får dette duge : ) Benken er nemlig så morken at den ikke lar seg sitte på lenger, men dekorativ er den jo fremdeles. Jullas sandkasse har blitt blomsterbed, og langs grusgangen har jeg gravd opp plenen (kremt, mosen og grobladene...) og plantet kattostbabyer og riddersporer. Dette ser jeg for meg blir et overdådig bed i september ; )

Formødrene mine har satt diverse sementrør i bedene her og der, Det ser litt pussig ut på vinteren, men når det gror seg til rundt dem er det faktisk ganske fint. Planen er jo at lobeliaen oppi dem skal blomstre og henge, men det er vel litt tidlig ennå. Utålmodig jeg. Ellers har vi marikåpe, peoner og kattemynte omkring.

Det er ganske vindy og overskyet her hos oss i dag. Jeg liker best å fotografere i motlys, men i dag var det umulig å finne! Håper på en soldag i morgen. Da må jeg reise til Oslo for å montere ned utstillingen vi har i Rådhuset. Siste sjanse til å se i dag altså!

ØNSKER DEG EN GOD SOMMERDAG!

Og PS. Dere som liker hage; har dere besøkt Hageblogger?

5 kommentarer:

Les Cotrions sa...

Your garden is faboulous!!! So green! I love your plants and the nice objects you have inside!
Have a nice week end!
Hugs
Vale

BROCANTE sa...

Så mye herlig friskt og grønt bladverk! Noen ganger er blader finere enn blomster - det ser så friskt ut.

My home is my Castle - by Kari sa...

Så nydelig du har det i hagen din :)
vakre bilder...

Klem,Kari

Verandasol sa...

Heihei, ja nå skal someren endelig nytes! Bare det blir litt bra vær så ;) Nydelig du har det i hagen din! Den benken var utrolig sjarmerende og flott :)

Ønsker deg en fin helg!

Siw sa...

Hei! Heldig du som har hage, missunner deg den....ser veldig romantisk og deilig ut, nyt hvert øyeblikk :)