* FINE TING * HAGEN MIN * GAMMELT OG NYTT * SELVGJORT OG VELGJORT *

søndag 15. august 2010

Mens oreganoen blomstrerHurra! Vi våkner til nok en deilig sommerdag : ) Ut på tur, eller late seg i hagen med litt nyttige gjøremål innimellom? Tror det blir det siste i dag. Det er deilig å bruke hagen når det endelig er litt sommer. I går satt jeg ute i fluktstolen og leste gamle blader som jeg ikke kan huske å ha lest før ; ) Da blir de jo som nye! Jeg plasserte meg mellom kattemynten og den blomstrende oreganoen, og jeg skal hilse å si at det duftet deilig der i sola.
I våres når det begynte å spire fant jeg mange av plantene mine frosset i stykker. Lavendelen har vært så stor og frodig i mange år nå, men de største plantene har jeg ikke klart å få liv i igjen. De mindre derimot ga jeg ikke opp, men plantet om og klipte ned, så nå er de på bedringens vei, heldigvis.
En ting som provoserer meg grassalt er at jeg, et menneske på 65 kg med en ok hjerne og plassert øverst i næringskjeden ikke klarer å hamle opp med sniler. Nå slår de seg løs i hagen igjen og har fest og gud vet hva hver eneste natt. Vi snakker om bløtdyr med en toppfart på seks meter i timen, uten øyne og nevneverdig muskelmasse, what to do lizzom???

4 kommentarer:

merethe sa...

Snegler er noe herk, men vi er heldigvis spart for slike i hagen. Det hender jeg finner noen små etter regvær men ikke slike store fæle saker. Her har vi også flott vær i dag...og faktisk i går også...reine luksusen med to dager sol på rad. Ha en flott søndagskveld. Merethe

Huldra sa...

Deilig med dager med sol, gode dufter og gammelt lesestoff på nytt. :)

Jeg har desverre ingen gode råd mot sneglene, annet enn et gammelt kjærringråd jeg akkurat kom på. Snegler skal visst like øl, så setter du ut en liten skål med en skvett er det mulig du kan få fanget noen av de.

Lykke til! :)

Tulip sa...

Å så deilig det så ut å ligge i den fluktstolen, midt mellom planter og urter som dufter godt!

Koselig, koselig, og den optimale sommerykke!!:)

Synnøve sa...

Hehe, ja er det ikke rart..?? De er jo jammen standhaftige, noen arter virker som de dør ut bare man blåser på dem, mens disse sneglene holder stand, selv etter det som må kalles massiv innsats for å utrydde dem! Sukk... Så nydelige bilder fra Kroatia, håper jeg får reise dit en gang :) Du lurte på hvilket program jeg hadde brukt på bildet på bloggen min, jeg bruker photoshop, og rammene rundt har jeg lastet ned fra nettet, du kan finne masse fint om du f.eks googler "scrap freebies" :) Ha en fin uke! Synnøve :)