* FINE TING * HAGEN MIN * GAMMELT OG NYTT * SELVGJORT OG VELGJORT *

lørdag 29. august 2009

Frekk, moi?!Jeg har levd i den villfarelse at jeg er en litt beskjeden og kanskje tilbakeholden jente som ikke akkurat står først i køen når det gjelder å grabbe til seg her i livet. MEN jeg har kanskje tatt feil. For en liten oppsummering i hagen viser flere temmelig frekke manøvre når det gjelder å samle botaniske fordeler. Jeg må da forklare at denne dyden har kommet snikende med alderen. For et par år siden ville jeg aldri turt å spørre han snekkeren om jeg kan få de kasserte murstenene som ligger i en haug der på byggeplassen. De har blitt til en sjarmerende kant mellom gressplen og blomsterbed. I blomsterbedet skimtes ringroser spirt fram fra frø som jeg knep av fra et blomsterbed på marinaen på Gressvik under en sykkeltur for mange år siden. Nå samler jeg frø hver høst og har fine blomster hvert år. Frø kniper jeg frekt og freidig når anledningen byr seg.
Bildene over viser Ipomea tatt fra verandakasser til et kommunalt bygg, og den flotte eføyen som står i vinduskarmen og venter på røtter har vokst villt på fjellet her i nabolaget (så den er vel ikke sååå frekk). Sitronmynten i krukka under er stjålet fra nabo'n da vi passa huset en gang de var på ferie (avleggere skal stjeles, skal de ikke?) Og i hjørnet ved ringrosene skimtes en liten klematis gravd opp fra mammas bed (hei mamma!) Tror den skal klare seg og bli stor og fin denne gangen!Jeg kunne fortsatt lenge; vi har takløk fra svigers og hekk som er gravd opp fra hagen på hytta. Rabarbra og bringebær fra søster og gressløk og sølvblomst fra en fraflytta hage. Ikke særlig lønnsomt for hagesentrene dette, selv om jeg klarer å svi av litt der også iblant ; )
Denne frekkheten har jeg vel holdt litt hemmelig, men tror ikke jeg bør skamme meg så veldig. Koselig at vekstene også har sin historie!
Avslutter med en søt roseknupp kjøpt og betalt, det er en New Dawn som blomstrer for annen gang i år. Har en drøm om å bli flink med roser, og ønsker at denne skal vokse seg stor og kraftig.God helg alle søte bloggvenner !4 kommentarer:

Lilla sa...

Ha ha, jeg er sjokkert!!
.. men på den annen side, hvis avleggere ikke stjeles, visner de, jeg har bevis!

Klem

Lindas hus sa...

Ha ha så herlig innlegg! Og det er godt at du har noen ville sider med deg selv da! Og du hadde fått lov å stjele i hagen min;) Linda

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Det er nå bare sunn frekkhet spør du meg. Jeg lærte av de gamle at avleggere de skulle du stjele, når eieren ikke så det, om du skulle få den til å gro. Vi sier det er slik med frø også;)

Ønsker deg en herlig helg.
KLem:)

Guro sa...

Åh, så bra å lese dette! Nå har jeg absolutt ingen kvaler fordi jeg har tenkt å ta avleggere av en solbærbusk som vokser forvillet langs gårdsveien opp til oss ;)