* FINE TING * HAGEN MIN * GAMMELT OG NYTT * SELVGJORT OG VELGJORT *

torsdag 24. juni 2010

Mine hortensiaer


Det er første feriedag! Fluktstolen har fått stå ubrukt, siden det er grått kaldt og overskyet. Planen var å sitte i den hele dagen og late meg i sola med den nye Knausgård-boka mi, men det får bli en annen dag. Har fått gjort litt nyttig i hagen. Skvallerkålen prøver nemlig hardt på å slite meg ut med all groinga si, men jeg gir meg ikke! Og jeg må også stolt innrømme at jeg vinner overlegent. Tror den snart er utrydda.Jeg har blitt lovet før fra planteutsalget at hortensia, jo den er så lett å få til i hagen så! Bare grav et høl så har du en venn for livet lissom. Det stemmer nok ikke helt, for jeg har planta ut de fleste jeg har kjøpt/ fått, men det er dårlig med liv etter vinteren da.

I vår var det dessverre mange planter som ikke kom seg etter den harde vinteren. De fleste lavendelplantene har blitt flyttet til akuttavdelingen hvor jeg inderlig håper på et under i løpet av sommeren. Og et par hortensiaer har overtatt lavendelens plass i sinkbalja. De er nesten finest når de holder på å visne syns jeg.Ellers har hagen fått flere typer hortensiaer. Den klatreaktige saken blomstrer for første gang nå etter å ha grodd seg til i et par tre år. Den rosa er dobbel i blomstene og skal visst nok være en staude. Vel jeg tror det ikke før jeg får se det... Men vakker er den!

Jeg har også plantet buskhortensia. Det er jo høstens syrin, blomstrer sent. Det passer bra for da har de andre buskene gjort sitt : )


Et par utsnitt fra kaoshagen. Er det orden i nord er det rot i sør, men det gjør ingen ting!

Nyt sommeren folkens, og følg med!
Giveaway soon to come : )

3 kommentarer:

Suzanne sa...

Love your cosy corner in the garden!
Hortensia is one of my favourite plants in the garden.

Crinoline sa...

Du har flott hage,Marianne.Nei,hortensia får jeg heller ikke dreisen på.Kjøpte en med hvite blomster,men nå er blomstene snart blitt like grønne som bladene.Ønsker deg en fin sommer.

Mette sa...

Skulle ønske det var min hage. Vi har en så kalt naturtomt....som består for det meste av skvallerkål. Leste en oppskrift med skvalerkålsuppe. Kan det være en ide? Kjempefine hjerter i keramikk var det også. Du har et godt øye for detaljer. God sommer videre Marianne.