* FINE TING * HAGEN MIN * GAMMELT OG NYTT * SELVGJORT OG VELGJORT *

torsdag 4. august 2011

Erteblomster og andre gjengangereNå er tiden kommet for å begynne og samle frø fra hagen igjen. Det er jo noen trofaste gjengangere som kommer igjen år etter år, blomster som jeg virkelig kan stole på.
I fjor fikk jeg ikke helt til blomsterertene, de blomstra sent og ble små og puslete. Jeg glemte også å samle frø fra de blomstene som kom. Derfor kjøple jeg enn pakke frø i våres, men jeg tok feil og kjøpte sukkererter istedet! Ingen krise akkurat, men det blir ikke like fine velduftende blomster. Men ertebelgene er jammen fine de også.
Andre blomster som er bænkers er jo blomkarse og ringroser. De blomstrer i rikt monn i lange tider. For en fersk hageeier er det hyggelig å få til no i bedene, og da kan jeg anbefale disse gavmilde plantene som er så lette å så. (Jeg skulle ønske de kom i litt andre farger enn gul og oransje nyanser, men pytt pytt...)


Se så fine ertene er! Nå må jeg bare finne en god oppskrift så vi får spist opp alle sammen :o)
På bildet over, det med blomkarsen, har jeg funnet en regnsamler fra en revet takrenne og plantet oppi den. Den har jo hull i bunnen og er passe stor.

PS. Frøa fra alle plantene i hagen er jo en overflod som er hyggelig å gi bort til hageglade venner.

1 kommentar:

Anonym sa...

Artig at du samler frø! Skal se om det er mulig med noen av mine sommerblomster. Har ikke samlet fra noen av staudene, for jeg har ikke plass til mere. Klipper derfor av så snart de er avblomstret. Håper på forlenget blomstring.

Fine bilder :)