* FINE TING * HAGEN MIN * GAMMELT OG NYTT * SELVGJORT OG VELGJORT *

onsdag 23. januar 2008

Her er min arbeidsdag!


Jeg begynner å få form på masteroppgaven min. I litt over ett år til skal jeg undersøke møtet mellom kulturarv (her bruker jeg gamle gjenstander fra huset vårt) og teksturen i leira. I tillegg til å jobbe i verkstedet må jeg også skrive en stor teoretisk besvarelse.
Dette bildet viser blonder fra loftet som jeg trykker opp i leire og lager som minneskrin. Poenget med å bruke tid på jobbe med denne teknikken er å finne ut hvordan en kreativ prosess utarter seg fra ide til ferdig arbeid. Jeg skal analysere minneskrina og prøve å tolke hvilke uttrykk de gir. Jeg vil også prøve å finne ut hvorfor vi er så opptatt av røtter, kulturarv, minner og redesign.
Jeg ser det er mange her inne som er opptatt av gamle, vakre ting. Kanskje jeg kan få hjelp til synspunkter etterhvert? Hvorfor bryr vi oss om gamle saker, er det noe mer enn at de bare er vakre?

2 kommentarer:

Synnøve sa...

Så gøy, det var virkelig en interessant masteroppgave. Jeg nevnte litt om det i mitt forrige innlegg som du så, at det nok handler mye om nostalgi og at ting har en historie. Det føles kanskje litt annerledes å eie noe som ikke er kjøpt nytt i en butikk? I dag som alt er så lett å kaste, har ikke alle ting like mye verdi. Mange har råd til å kjøpe det de har lyst på, og kan forkaste det like lett. Da blir det kanskje litt som en motvekt å gjøre det motsatte; å eie noe som er gammelt og betyr noe, og som man virkelig vil ta vare på. For meg så føles det litt viktig å ta vare på gamle ting som har vært i familien, uten at jeg egentlig har noe klart svar på hvorfor ;) Ha en fortsatt fin kveld! Synnøve :)

Annettenett sa...

Takk for koselig kommentar:)))
Send meg en mail, så skal jeg hjelpe deg litt med forkleet i løpet av helgen:) annettetjelle@hotmail.com