* FINE TING * HAGEN MIN * GAMMELT OG NYTT * SELVGJORT OG VELGJORT *

fredag 18. januar 2008

Loppisfunn

Litet glassfat som minner meg om en glassmanet!
Har et mye større fra før, så nå har det fått en lillesøster.


Stor askjett med gylne kanter, passer fint til kaker,
eller under blomsterpotter.Jane Eyre gikk på TV før jul, jeg elsker britiske kostymedramaer, ser like mye på klær, frisyre og interiør som å følge med på den romantiske handlingen! Nå har jeg en norsk utgave fra 1948, fra den lokale brukthandleren. Har en nyutgave jeg har lest flere ganger, så denne blir vel hyllefyll. (hjelp, der er det ganske fullt fra før...)
Etter at julens alle lys er ryddet bort trengs det noen flere lyspunkter i stua. Fant er gammel lampett på loftet som kan brukes, men den mangler skjerm. Hm, en tur til bruktbutikken er ikke å forakte, men jeg lovet meg selv før jeg gikk inn å ikke kjøpe noe unødvendig. Det synes jeg at jeg klarte ganske bra!Sju bøker som jeg vil betegne som klassikere i tillegg til at de er pene å se på:


Kameliadamen av Manon Lescaut ( fransk og litt promiskuøs selv i dag...)


Keiseren av Portugalien av Selma Lagerløf ( gikk på Det Norske Teater for noen år siden)


Losen og hans hustru av Jonas Lie ( en av de fire store, kanskje den minste av dem da men...)


Markens grøde av Knut Hamsun ( Nobels litteratupris)


Øst for eden I og II av John Steinbeck ( udødelig gjort på film av James Dean)


Jane Eyre av Charlotte Bronte ( askepotthistorie som jeg elsker)


Ja dette ble dagens fangst. Ingen lampeskjerm, men da har jeg jo en grunn til å besøke en annen bruktbutikk i morgen! Lamper og gardiner en noe jeg har problemer med å finne i tradisjonelle utstyrsbutikker, ingenting passer her i huset synes jeg. Detfor blir det dårlig med nyinnkjøp, leter heller på loftet, eller i bruktbutikker.


3 kommentarer:

Synnøve sa...

Hei hei, så fine ting du har funnet på loppis! Det er noe helt eget med ting du finner på loppis eller bruktbutikker, enn det man kjøper nytt synes jeg :) Jeg husker forresten også at vi så trilogien rød, hvit og blå på kino med franskklassen på videregående for maaaange år siden... Kanskje på tide med en liten titt på dem igjen, veldig bra filmer. God helg til deg! Synnøve :)

Ellie sa...

Så heldig du har vært, da! Flotte fat og bøker! Jane Eyre er en av mine absolutte favoritter. Har alltid vært så glad i den (alltid og alltid, fru Blom, iallefall siden 14-15 års-alderen). Keiseren av Portugallien er også en bra bok, for ikke å snakke om Øst for Eden, spesielt del 2. Jeg ble ganske skuffa da jeg så filmen, kanskje fordi jeg hadde lest boka først, men James Dean var jo ikke å forakte :-). Ha en fin søndag!

Ottilias Veranda sa...

Hej och tack för besöket hos mig! Det var väldigt fint hos dig också! Kul med likasinnade människor som förstår det där behovet att gå och fynda på loppis!

Liisa