* FINE TING * HAGEN MIN * GAMMELT OG NYTT * SELVGJORT OG VELGJORT *

onsdag 16. januar 2008

Blomster! og litt om været...


Vel, slik er utsikten fra arbeidsbordet mitt for øyeblikket. Regn på den ene siden og strålende sol på den andre. Sjansene for å stå på ski i bymarka er minimale med sju plussgrader. Men blomstene trives jo da, og det er fint med litt sol. Tipper den snart er borte...

Nå er julestjernene visne og våren har fått plass i vinduskarmen. Mener at julestjernene varte til påske "før i tiden" og at de var umulige å ta kverken på, men de siste åra har ikke det vært noe problem her i gården. Kasta den siste i stad, og da hang bare noen tynne blader igjen nederst på stammen...Et sikkert vårtegn for meg er primula i alle farger og varianter. De er i butikkene allerede nå, og jeg klarte ikke å la være å kjøpe noen enda jeg mener det er alt for tidlig. Vi vil ha snø og vinter ut februar! Men det ser dårlig ut, med disse temperaturene kunne jeg like greit plante ut stemor og fioler uten problemer. Skal se de kommer i blomsterforretningene snart også!Snart er det på tide å så frø også, blar i kataloger og prøver og velge. Det er best for meg å safe på de trygge lettgrodde blomstene, har ikke så grønne fingre som jeg skulle ønske. Men å så må vente til februar, kan ikke tulle for mye med naturen: )1 kommentar:

Synnøve sa...

Hei! Takk for hyggelig kommentar hos meg, lenker deg jeg også :) Jeg skal også prøve meg på å så litt til våren, men jeg kjenner dessverre ikke begrensningene på mine grønne fingre, så jeg har valgt litt diverse som nok ikke er de enkleste, he he... Men men, jeg får prøve! Plantet også noen løker i høst, er spent på å se hva som blir av dem til våren. Ha en fortsatt fin dag! Synnøve :)