* FINE TING * HAGEN MIN * GAMMELT OG NYTT * SELVGJORT OG VELGJORT *

fredag 9. mai 2008

Gamlebyen i FredrikstadGamlebyen i Fredrikstad er verdt et besøk. Her er det mye som skjer, spesielt nå i sommerhalvåret. Det er mange koselige butikker her, og flere små spisesteder. I helgene er det er supert utemarked på torvet, et Mekka for dem som liker antikviteter og brukt. (Tror jeg bør komme tilbake med et eget innlegg herfra!) Her er en smakebit fra en kjempehyggelig interiørbutikk, Hos Bella. Her fins både nytt og brukt, stilen er feminin med en god toutch av empire!
Bla. klær fra Jeanne d'Arc, servise, såper med deilig lukt, lysekroner, speil, møbler og historiske tapeter.

Foruten hyggelige butikker, er Gamlebyen fin til piknik og rusleturer. Bydelen ligger idyllisk bak vollgraver og høye trær. Her er gammel arkitektur ( Fredrikstad ble grunnlagt i 1567) brostensbelagte gater og masse historie.Kan jeg få jobb på turistbyrået nå tro? ;-)

10 kommentarer:

fru vims sa...

så fin butikk du viser :) jeg har ikke sett den ennå jeg, var faktisk i gamlebyen for ei uke siden....


den resirkuleringsstasjonen du snakker om i et innlegg lenger ned, hvor er den? jeg tipper du bor i østfold, så da burde den ikke være så langt unna meg heller...siden jeg også befinner meg i det fylket... ;)

Storeflittig sa...

hihi: de trenger sikkert flere til turistbyrå, og de ligger jo i gamlebyen de og!

kjente jeg fikk hjemlengsel nå: herlig butikk, og egentlig er det helt ok priser også:)

Synnøve sa...

Du får nok jobb der nå ja, hihi... ;) Men det er så flott der, det har du helt rett i! Jeg var der i bryllup i august i fjor, og været var nydelig. Vi ruslet litt rundt i Gamlebyen, tror jeg gikk forbi denne butikken, men da var den stengt, sukk. Men kanskje like greit for lommeboka...?? Ha en fortsatt fin pinsehelg! Synnøve

Annettenett sa...

Ja, jeg ble iallfall fristet til å være turist der:)

Tove sa...

Ja, jeg fikk i allefall lyst til å reise til Fredrikstad nå;) Har bare væært i Fredrikstad på vinterhalvåret og da ikke i gamlebyen, og det var grått og trist som i de fleste byer man besøker i Norge en grå vinterdag:)
Flotte bilder fra butikken, fikk veldig lyst på de tallerknene med lilla blomster..

Ha en flott uke!

Lene sa...

Jeg har alltid drømt om å besøke gamlebyen i Fredrikstad! Og lysten ble ikke noe mindre av å lese bloggen din... Så nå må jeg gjøre noe med denne drømmen. Jeg holder for tiden til i Vestfold så det er jo egentlig ikke lange veien. Takk for titten! Klem ,Lene.

Magny sa...

så koselig dette var! har aldri vært i fredrikstad,- kanskje det var en idè??! Trivelig blogg du har ,koser meg her:)

Anine sa...

Så herlig å se igjen litt minner fra gamle byen. Vi har feriert der de 3 siste somrene og hvert minst 1 uke om gangen. Jeg elkser gamle byen! Det er så fantastisk å sitte ned og ta en kaffe kopp, spesielt har jeg en favoritt kafe, men glemt navnet... noe med bestemors hvae elelr noe sånt... Kan hende jeg blander..
Takk for deilige bilder, de tar jeg med meg inn i drømme land og håper jeg våkner i tide til eksamen i morgen. Jeg kommer sterker tilbake med blogging fra neste uke :)
Anine

prinsessa1976 sa...

For en nydelig butikk. Jeg pleier alltid sjekke hvor de forskjellige butikkene ligger for tenk om jeg hadde gått glipp av en hvis jeg var i denne byen liksom .....å hjelpe meg. he he. Jeg er besett på å vil ha med meg alle gode interiørbtikker. Du må ha en fin fredag, en vakker 17 mai og ei flott helg:O) Klem fra Elin:O)

fru vims sa...

jeg var en tur innom fasvo i går... :)

kjøpte meg ei bauska dame (er det det de heter de som er inni hverandre?) og en gammel boks som det sto fredrikstad kjeksfabrikk på. til den nette sum av 85 kr (for begge)
har boksen i bilen ennå, må lure den opp på hobbyrommet mitt og bruke den før mannen får se den ;)

god 17. mai!!