* FINE TING * HAGEN MIN * GAMMELT OG NYTT * SELVGJORT OG VELGJORT *

torsdag 1. mai 2008

Sim-sala-bim, fra skrot til skap


Her i kommunen har vi en resirkuleringsstasjon hvor brukbare ting blir sortert ut og solgt til en billig penge. Noe slik som Containergirl gjør. Ganske lurt og miljøvennlig, det er fine ting å finne der. Jeg har aldri kjøpt brukte møbler før, har jo et hus fullt fra diverse generasjoner, men dette skapet her trengte vi til å gjemme alt av TV-tilbehør. Og det er ikke lite. Inne i det skapet er det stapp fullt av ting med ledninger og antenner, en labyrint av kabler som skal hit og dit.


Jeg grunna først med hvitt, og tenkte at skapet skulle forbli i den fargen. Jeg er sikkert blitt påvirket av alle blogger med hvitt interiør! Det ser veldig pent ut, men her blir det litt feil med veldig pent, så jeg malte over med en halvblank grå istedet. Er ganske fornøgd med det, men jeg kan jo fortelle at sånn gjør jeg bestandig, maler over og over. Jeg fjerna også føttene for å senke skapet litt og slippe å ha hybelkaniner under, men det gjør skapet tyngre uten syns jeg.


Knotter fra IndiskaJeg leser for tiden teorier om hvordan ting forandrer status over tid, fra høy til lav status via ubrukelig/nullverdi og til slutt ender i å få en varig verdi om den ikke da ble kastet da den var ubrukelig!
(Thompson, Rubbish Theory og Grete Swensen 1991).

Dette skapet ble i hvertfall reddet fra "ubrukelig", men jeg er litt usikker på statusen... : ) Ikke akkurat noen klassiker innen interiørdesign.


7 kommentarer:

Ottilias Veranda sa...

Hej Marianne
Det blev ett fint skåp tycker jag!

Jag tänkte bara tala om att jag lägger till dig till min blogglista,hoppas det är OK.

Trevlig 1:a maj!

Liisa

Tante Mimmi sa...

Hei! snike meg inn her til deg! Har jo pålagt meg sjølv å halda meg unna blogginga ei stund, men det er ganske grett når ein er litt skral.(jepp!)
skåpet ditt vart jo knall!! Eg syns gråfargen var nyyydelegt! Mykje kvitt der ute,men det er jo ikkje alltid det er svaret!
Eg kjennde det godt då du nemde kompostbinge...eg er akkurat der som deg. "Må få gjort det" Så..eg og skal få gjort det i sommar!:)
Kompostbingar som fungerar er jo heeeilt fantastiske! Så det må me klara!
God helg!!!

Tove sa...

Skapet ble kjempefin, og lys grå er jo en stilig farge:) Masse flotte detaljer, skjønner hva du mener med at det ble litt tungt uten ben...,men hva gjør man ikke for et lettstelt hus, hihi ( husarbeid er kjedelig!!) Flott løsning til å gjemme alt av ledninger og maskiner

Ha en fortsatt flott helg

klem

prinsessa1976 sa...

Dette skapet ble skikkelig flott. Riktig simsalabim. Å det liker vi. Jeg har også noen små maleprosjekter på gang og i dag forandra jammen en krakk ham. Fra og våre rød og rusten til å bli hvit og rosete:O)

Magny sa...

det ble det vakreste skap en kan tenke seg...
Ja, såååå stas å ha noe som ingen andre har!!! Du er heldig!:)
Klem , Magny

Anine sa...

JEG er helt enig med alle her inne, det skapet ble utrolig lekkert! Jeg gleder meg til jeg kan gå litt mer amok i brukt sjapper, må bare se at huset vi bygger på tar form... Alt skal jo lagres... Huset vi bor i nå er fullt fra før hehe... Tante mimmi har ønsket seg en hel del som jeg skal kvitte meg med så jeg gleder meg til å gi bort masse og samtidig vite at jeg kjøper brukt igjen:)
Ellers må jeg også si tusen takk for kommentaren hos meg. Det er rart hvordan vi blir påvirket av alt som skjer rundt oss og alle menneskene vi omgir oss med i hverdagen. Jeg kjenner meg veldig godt igjen dette med å tolke hva andre tenker og mange ganger tror jeg vi jenter er altfor hard med oss selv...
Det er 1 år siden sist jeg inviterte nabojentene på besøk, så ja, jeg skal be neste gang og alle 25 får invitasjon :)
Nevnte lørdagen for 2 gode naboer, vi fikk en god prat om hvordan vi voksne også eksluderer og inkluderer hverandre. Så noe nyttig kom det utav helgens episode.
Ha en strålende ny dag i morgen Marianne! Klems fra Anine

Synnøve sa...

Nydelig! Dette var ikke mye skrot nei, skikkelig høystatus-skap ble det...! ;) Flotte utskjæringer var det jo også. Det er litt interessant det du leser om, jeg tenkte faktisk litt i de baner her en dag. Tenk alt vi kaster i dag, det rekker jo ikke å bli ubrukelig en gang. Og om generasjonene før oss hadde kastet alt på samme måte, hadde jo ikke vi hatt noe gammelt etter dem, som kunne bli verdifullt igjen...! Men på den tiden hadde de vel ikke så mye penger, og det var kanskje ikke i like stor grad bruk- og kast, man tok mer vare på det man anskaffet seg, og kastet det ikke like lett. Kanskje ting var i bedre kvalitet før også ;) Ha en flott uke! Synnøve