* FINE TING * HAGEN MIN * GAMMELT OG NYTT * SELVGJORT OG VELGJORT *

fredag 31. oktober 2008

Skummelt!

Det er delte meninger om Halloween. Mange synes det er mye mas med renn på dørene og tigging av godterier. Noen barn tar "knep" og "lureri" bokstavelig og griser til hus med egg og ketsjup. At det er en adoptert feiring fra Unaiten er også et argument mot denne nye tradisjonen. Julebukk er rotnorsk og mye bedre!
For alle barn født etter milleniumskiftet tror jeg Halloween har blitt en fast tradisjon. Det er spennende å kle seg skummel og gå ute i mørket med lykter! Lillemor og et par venninner tar en kort runde hos en fire- fem naboer, og det er stas med litt godteri i posen : ) Det må også sies at vi bor i et stille område og slipper masse besøk, men det er kjempekoselig når "ukjente" barn ringer på. For en seksåring er det frydefullt skremmende!


Her i vår by har nok Halloween kommet for å bli. Like it or not! Og julebukker er det dessverre helt slutt på... Men skikkene er kanskje forskjellige etter hvor i landet man bor?Happy Halloween kjære bloggiser!

13 kommentarer:

Pillepalle sa...

Det er den samme her i Tyskland, meninger om Halloween er delt. For noen år siden var det bare noen folk som har feiret Haloween men nå er det helt populær. Kvelden bringer ikke jo bare moro. Flere er helt ublu når de står foran døra....

Men mine barn liker forkledninger og i tillegg er det helt spennende å sprette rundt i mørket. Håper de oppfører seg godt ;-)

Ha en fortsat fin dag!

Sine sa...

Så fin blogg du har. Kjekt du la hilsen i min slik at jeg oppdaget din. Den må jeg kikke nærmere på. Ser du har Lolita i bokhylla di. Liker du boka? Jeg er lærer og vurderer å ta noe av den i bruk, men foreløpig har jeg ikke lest den ferdig. (Har en liten pause, rett og slett for det er smertefullt å lese den.)

God helg!
PS! Håper det er greit at jeg lenker deg i bloggen min.

prinsesselinn sa...

heisann, delte meninger ja.
jeg er nok heller imot jeg , men skjønner jo godt at barna synes det er kjekt.
har da kjøpt inn litt godteri dersom noen skulle skumle seg på døren min i dag.
ønsker deg uansett en kjempefin kveld.

GundaM sa...

Ja, desverre ser det ut til at dette er kommet for å bli. Vi bor i et byggefelt og nesten ingen av ungene rundt her går haloween for vi ser jo hvor mye styr det blir utav det. Men resten av bygda, de som bor utenfor sentrum...De kjører ungene sine hit og du kan tro det er utrivelig. Vel, godt det er en gang i året...

Klemz

Flower Power sa...

Heisann, og takk for hilsenen du la igjen inne hos meg. Jeg blir så glad for sånne trivelige ord vettu`:)

Her har det vært en rolig Haloween i år. Det kom bare et lite spøkelse og et enda mindre monster, og det passet i grunn bra, for jeg hadde glemt å kjøpe inn godterier. Heldigvis hadde jeg bittelitt på lur, så jeg slapp unna med det:)Skjønner at det er artig for ungene, det er vel heller vi "gamlingene" som ikke helt har vent oss til denne skikken ennå. Vi har jo ikke hatt noen tradisjon for dette her til lands før. Men jeg skjønner jo godt at folk blir litt skeptiske om det grises og ødelegges! Det er ikke gøy. Selv har jeg store unger som ikke bryr seg om slikt lenger, så dagen forblir en helt vanlig dag her i huset:)

Skikkelig søtt, skummelt fjes på bildet her.....:))

lise sa...

Det er bare dumt å kjempe mot halloween synes jeg - i alle fall blant oss som har barn. Det vi kan gjøre, er lage gode tradisjoner for ungene våre, og eggkasting er selvsagt ikke med i bildet der.

Mine var på et arrangement på et museum i byn, så vi var ikke hjemme under trick or treat. Vi kom hjem til et meltilgriset inngangsparti hjemme, men ellers var dagen topp.

Til neste år tror jeg vi skal være hjemme og ha fest for ungene, pynte utenfor og ha snop klart (men nabolaget er ikke så velvillig at mine unger får gå..).

Ha en flott helg!

Sine sa...

Hei igjen. Svarer deg her jeg. Jeg underviser på vgs, fra 1. til 3- klasse.
Hva skriver du om i masteren din?

Anka sa...

Jeg kan skjønne at Halloween er morsommt for barna og der er det ikke å lett å gjøre forskjell når alle barna i klassen går knask eller knep. Men når undommer på 25 kommer på døra... Nei takk! Men et lite uskyldig spøkelse kan få ringe på min dør:)

Tante Mimmi sa...

He,he! I dont like it!
Men..blir nok med når eg må..
Men du, Marianne! Det står Porsgrunn Porselen på ringen! (fnis) Men...meinte du at du ville ha den, må eg legge den til side!;)
Gi pip fort!
Oppgåva,går det bra???

Magny sa...

jepp! julebukk er bra!! dette andre er noe komersielle trender som blir tull hos oss...
( se mitt forrige innleg...) her har det vært stort sett negativt,- men noen steder funker tydeligvis halloween bra!
vel,- natti¨~~~¨

Tante Mimmi sa...

pst! Send meg adr di på mail, du har vel både den eine og den andre mail adr! :) Skulle ha pakka, men 2 av 3 småtroll er vaken her...så får ta natta til hjelp!

Annettenett sa...

Så søt en liten skumling du har bilde av her da:) Takke meg til julebukkene ja...synd det holder på å dabbe av. Den "mamma"-veska du har lagd er bare råfin!

Ellen - Charmerende gjenbruk sa...

Takk for hyggelig kommentar på bloggen min, datteren min skal opereres til neste mandag, så jeg blir nok i København en stund til. Hun er i så god form at vi kan kose oss med kafebesøk og se i morsomme butikker mens vi venter. Vi var og besøkte Kronen utenfor København i helgen, og jeg håper å få lagt ut bildene til torsdag.
Fortsatt god uke til deg
Klem...Ellen