* FINE TING * HAGEN MIN * GAMMELT OG NYTT * SELVGJORT OG VELGJORT *

torsdag 4. desember 2008

Put it in a jug

Forrige fredag hadde vi ni seksåringer rundt bordet i stua for å lage lykter til årets LYSFEST. Det er en koselig tradisjon vi har laget for dattera vår, og i år kunne hun be klassevenninner for første gang. Det er ikke noe mas eller hokus-pokus, vi samler tomme glass og dekorerer med silkepapir og klistremerker. Jeg må takke det mennesket som fant opp glitterlim, tidligere har vi jo brukt det grusomme glitteret på boks. Det som fyker overalt og legger seg som en sti etter hvor vi tråkker rundt i huset. Jeg har funnet glitter på de merkligste steder etter tidligere lyktemakerier, men takket være det vidundrelige glitterlimet har verden blitt et bedre sted!Etter at jentene har pyntet hver sin lykt og spist litt god mat, bærer det ut i hagen hvor det er pyntet masse med tidligere års lykter og fakler som lyser opp. Så kan de henge opp sin egen lykt og selvfølgelig ta den med hjem etter at festen er over.Å samle tomme glass har gått som en lek i år. Jeg har nemlig hatt dilla på en tomatdip som heldigvis ligger oppi et glass som har perfekt form og størrelse til å bli lykt. Men de var litt skremmende å telle over og se hvor mange jeg faktisk har spist opp i løpet av høsten...På disse bildene står en stilk av en avbrukket julestjerne i et norgesglass med vann. Jeg har pyntet med en hjemmelaget stjerne i keramikk med påtrykket heklemønster som du kan kjøpe i Mariannes Makeri. Bak skimtes en tomatdiplykt med ståltrådhank, silkepapir og sølvglitterlim: )

12 kommentarer:

Fire Hjerter sa...

Det hørtes ut som en riktig koselig tradisjon. Sikkert veldig hyggelig for datteren din. Og tenker det var stemningsfullt med alle lyktene tent.

GundaM sa...

Grattis med butikk, jeg skal ta meg bedre tid der inne en annen gang. Lenge siden jeg har vært på nett nå så jeg har mye å ta igjen, men du for noen nydelige keramikk hjerter du lager!!!

Livet er heeerlig sa...

Så kjekt med lysfest, det må ha vært ganske artig for de små :)
Huff ja det er kjedelig å telle over det man har dilla på hehe
Ha en finfin kveld
*Siv*

Tove sa...

Så koslig med lysfest!! Men tomatdip? Fortell mer, det hørtes nydelig ut:)

klem

Ellen - Charmerende gjenbruk sa...

Koselig med lysfest, og lyktene er sååå søte.
Vi hadde lanternefest når barna var små vi også.
Du er velkommen til å besøke min adventskalenderblogg.
Klem...Ellen

Tove sa...

Neida, hihi. Ikke ironisk ment:) I boston hadde jeg helt dilla på en slags tomatdipp, med soltørkde tomater, oliven og olje... den var god den! Spiste den på ritzkjeks ( veldig godt med de salte kjeksene til..) Så om jeg kunne finne noe lignende her hjemme hadde jeg blitt veldig fornøyd. Sannheten er at jeg hadde helt glemt den frem til du begynte å snakke om tomatdipp.., har tenkt på den siden.. Fy!
Og neida, Hannah slipper å sove på gulvet:) Hadde "amerikasengen hennes", en veldig kjedelig Ikeaseng.., i kjelleren. Og ikeasengen kan jo fikses litt på, en eller annen gang..

Ragnhild sa...

Så koslig.
Jeg har barna min på Steinerskolen. Der feires St. Marthin med lyktefest hvert år på høsten. Alle på barnetrinnet lager lykter, også møtes vi på Hvalstrand og går i tåg et stykke til et bål. Der kommer St. Marthin og deler ut kaker. Det er bare så stemningsfullt med alle lyktene som vandrer avgåre i mørket.
Da blir lyktene hengt ytterst på en pinne slik at det er lett å bære de for barna.
Ha en fin kveld.

Rosa sa...

Så koselig å lage lysfest nå i mørket : ) Og en veldig koselig blogg forresten...

david santos sa...

Well, well, well! Congrats!

Frk. Maya sa...

Så koselig blogg du har. Og jelg elsket kjermaikkarbeidene dine! Har du laget skålene også? De falt jeg for...

Heidi sa...

Det står respekt av den slags mamma-kreativitet. Håper det gikk bra på jobbintervjuet igår. Ha en fin helg!

Anka sa...

Så utrolig koselig tradisjon dere har laget for lillejenta deres:) Heldig hun er. Siden jeg (som maaange andre her i bloglandia) har lysdilla var dette goood inspirasjon. Tusen takk:-)