* FINE TING * HAGEN MIN * GAMMELT OG NYTT * SELVGJORT OG VELGJORT *

tirsdag 9. oktober 2012

Lilla høst
Har en liten pause på jobb før det er møte, og da blir det plass til litt blogging! Ikke det at jeg har så mye å melde, men det er alltid så travelt når jeg kommer hjem fra jobb på ettermiddagen at jeg sjelden rekker å være på PC'n, og langt mindre oppdatere her inne.

Etterpå skal jeg og ungen i lekebutikken for å kjøpe premie. Pappaen og jeg har nemlig et lite vidunderbarn som har fått alle riktige på prøvene sine hittil i år. Og siden jeg nå sitter her på en lærerhøgskole og skriver kan jeg jo blande inn litt pedagogikk :-) Jeg er nemlig ikke særlig for et slik belønningssystem, idealet er jo at barn skal lære utifra en indre motivasjon. Altså ha et ønske om å lære for å bli klok og alle de fordeler det kan føre med seg. Men hvor den indre motivasjonen for å lære kommer fra, det må jeg kanskje ta opp med ped-seksjonen, for den syns jeg kan være vanskelig å finne hos en ti-åring... Når jeg nå har lokka med en premie så har lekser og pugging av gloser plutselig gått som en lek! 

Så vi har et ytre motivert, materialistisk lite skolelys. Speiler kanskje generasjonen sin ganske bra. Tror kanskje det blir med denne ene premien, føler mer for å lete videre etter den indre motivasjonen.
1 kommentar:

Frøken Fryd sa...

Me har også ein ytre motivert, materialistisk fyr som begynte på ungdomsskulen i år. Og sidan me er veldig interesserte i at han ivaretar og opprettholder gode studievaner så venter det ei lita gulrot om han leverer bra. Sånn er det med den saken...

Fine bileter med herlige fargar!

Klem Eli

PS! Lykke til med ny steikeovn.