* FINE TING * HAGEN MIN * GAMMELT OG NYTT * SELVGJORT OG VELGJORT *

onsdag 1. desember 2010

Knekkebrød på moten



Hei igjen i desember kulda! Det blir vel ikke en like jæ.... fimbulvinter som i fjor, eller? Må si at starten på den årstiden her ikke akkurat har vært lovende. Men vi har da pledd og peis : )

Det er deilige travle tider. Til helgen er det julemarked i Gamlebyen igjen. Og jeg skal gjenta suksessen som torvkone. Det gleruer jeg med veldig til. Gleder meg fordi det er så hyggelig å møte så mange koselige folk og få hyggelige tilbakemeldinger på arbeidene mine, men det kan bli en svært så kald fornøyelse også. Brrr!

Jeg registrerer at det er en farsott av hjemmestekte knekkebrød som raser over landet for tida. I allefall her blant mine bakende bekjente. Siden glykemisk indeks også er i vinden er disse knekkebrødene riktige i motebildet, knis.





Her er min smakfulle variant:

3 dl rugmel
3 dl havregryn
2 dl solsikkekjerner
2 dl sesamfrø
2 dl gresskarkjerner
1 ts salt
1 ts natron
7 dl vann

Dette dekker to stekeplater som skal i ovnen på 150 grader i 45 min. Luft ut et par ganger.
Så tørkes knekkebrøda videre i ovnen på 100 grader i ca 60 min, til de er helt tørre.

nam nam!

Cluet er å ha 12 dl tørt og 7 dl vått. Frø- og kornblandingen kan man jo variere etter som hva man liker best. Jeg velger å strø gresskarkjernene over deigen når den er lagt på stekebrettet slik at de ligger på overflaten (egentlig underflaten da, der man ikke har osten ; ))

Gjett hva dagens blessing er? Den er skikkelig materialistisk, men. Vi skal endelig få ny lampe over spisestua. Og det er ikke hvilken som helst lampe! *Glede glede* Snart er den i hus!



Alt godt til alle i dag på terskelen til desember!

8 kommentarer:

Engler, ull og lavendel sa...

Takk for oppskriften. Den må prøves for de såg gode ut.
Ønsker deg en flott førjulstid.

Klem fra meg

Tante Mimmi sa...

Ja,hekta!!!
Kvar dag!
Mannen i huset bakar, og han ser vanntru på meg...tomt no att??
Men dei er jo sååå gode! No må eg..me prøve oppskrifta di og!
mmmmmmmmmmm!
Lukke til som korgkone! ull,ull,ull ull og flees og ull!

susan`s side sa...

Da må jeg prøve å ta meg en tur Marianne, du får lage noen knekkebrød også til salgs

ide-puffen sa...

Nei og nei så kreativ blogg og utsalg.
Sender mail om kremmerhusene. Stilig.
Kommer tilbake
Klem
Randi
ps og takk for knekkebrød oppskrift.

mali-mo sa...

Jeg er tregere enn veldig mange, så GI har jeg ikke kastet meg på. Men etterhvert såtar jeg imot all hjelp jeg kan få for å bli kvitt babykiloene tenker jeg ;)

Knekkebrødene så herlige ut, spesielt når de var så fint dandert på bildenedine. Kanskje ikke like fristende på mitt trauste frokostbord?

Jeg skal uansett bake disse i løpet av helgen!!

Ha en flot 2 desember imorgen!

CosiFanTutta sa...

Nydelige bilder av knekkebrød som så skikkelig knas ut. Jeg driver faktisk med sånn lav GI, Fedon opplegg så disse må jeg prøve. Har forsøkt meg på knekkebrød før, men de ble aldri tørre/harde. Må spare på væsken skjønner jeg : )
Praktfulle vinterbilder under her.
Ha en fin, fin helg
Cosi

Tulip sa...

Hehe, pussig å se bilder av knekkebrød akkurat når jeg har bakt mine første selv idag!
De ble supergode!!!
Nesten samme oppskrift som du, men istedetfor natron skal det være 1 ts. honning.

Klem

Kreoline sa...

Skjønne bilder av et lekkert knekkebrød, smaker sikkert like godt som de ser ut. Det blir nok en j. vinter dette også, skrekk og gru, det snør og det snør, i fjellet skal det snø og ikke i byen. Kos det videre Marianne i førjulstiden, klem fra Mona.