* FINE TING * HAGEN MIN * GAMMELT OG NYTT * SELVGJORT OG VELGJORT *

søndag 29. juni 2008

Er gult egentlig kult?

Gult er en farge som jeg egentilg ikke foretrekker om jeg kan velge. Jeg er mest i blå/ grå /lilla-skalaen. Det syns kanskje på bloggen også?
Likevel er det ganske mye gult i hagen for tiden. Gult og oransje er friskt, lyst og gir et positivt inntrykk!









Jeg har vært så heldig å få låne et flott speilreflekskamera i helgen. Det er ikke så morsomt å gå tilbake til den lille pocketen etter det...

fredag 27. juni 2008

Sove, sove...


Soverommet er vel det stedet i huset som er mest privat? Uansett, jeg blåser i det nå og lar dere være med inn en tur! Synes ikke jeg har vist så mye fra hjemmet vårt, og siden jeg er i ferd med å vaske meg rundt, tåler det å vises fram. Jeg har ikke bloggifisert rommet så mye, men skal innrømme at det er skjelden vi har blomster i vinduskarmen her inne : )

På nattbordet ligger det alltid bøker og blader (vanligvis ligger de på gulvet også...) og hammeren som kan skimtes er ikke fordi jeg er redd for overfall i løpet av natten! Nei den ligger der fordi jeg er så handy og alltid klar for litt snekring ; )








Vil du titte inn på kjøkkenet vårt kan du se dette tidligere innlegget her fra 9. april.

onsdag 25. juni 2008

Vivendelkrans

Denne kransen vokser litt fra år til år etter som jeg legger til nye kvister. Vivendelen, som er en duftende villkaprifol, har lange slyngende grener som er fine å lage kranser av. Årsskuddene er grønne, myke og føyelige. Blomsten i seg selv er ganske rar, men sammen danner de et tett og flott heng over gjerdet. Og det lukter sååå godt! I skogen kan de dekke bunnen eller klatre oppover trær og fjell, det er ganske flott. Jeg har funnet ut at dette er favorittplanten min for øyeblikket. Forrige uke var det peon, før der sjasmin og syrin...Neste uke er det sikkert en annen : )








søndag 22. juni 2008

Ellen Keys nydelige Strand

Ellen Key 1849-1926



Jeg fortsetter serien "Kloke damer som bodde vakkert" ; ) Her er bilder fra den svenske pedagogen og folkeopplyseren Ellen Keys nydelige eiendom Strand som ligger ved sjøen Vattern.

Noe av det hun brant for var at alle mennesker burde ha det vakkert omkring seg, fordi pene omgivelser skaper ro og harmoni. Hun så også nødvendigheten for arbeidsfolk å ha ferie og fri i lengre perioder for å samle krefter og få et pusterom fra slit og slep.












Strand er i dag vilehjem for damer, det er muligheter for å booke omvisning.
Bildene er hentet fra hjemmesiden

fredag 20. juni 2008

Gamle, sjarmerende inngangspartier

Jeg har vært på en liten fotosafari i Gamlebyen i Fredrikstad. Her er det masse yndige motiver å fange, men denne gangen har jeg konsentrert meg om sjelfulle dører. Vil du være med en tur?













Lite, koselig butikklokale ledig!

Gjør flere besøk i Gamlebyen via linken til høyre.

GOD ST. HANSHELG